Jakovljev: Pokrajinska vladajuća koalicija stabilna

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 23. 11. 2013. | Komentara: 0

Jakovljev: Pokrajinska vladajuća koalicija stabilna

NOVI SAD – Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je da promene vlasti na lokalu neće poremetiti odnose između Pokrajine i lokalnih samouprava, kao i da te promene u ovom trenutku neće dovesti do vanrednih pokrajinskih izbora. Jakovljev je za današnji Dnevnik ocenio da je pokrajinska vladajuća koalicija stabilna i nakon poslednjih promena u sastavu vlasti nekoliko lokalnih samouprava širom Pokrajine.

LSV

– Pokrajina kao srednji nivo vlasti dobija sve više na značaju u naporima da Srbija uđe u EU i ona, po mom mišljenju, u ovom trenutku nije dovedena u opasnost da se bilo šta u njoj remeti. Na lokalu se dešava nešto drugo. Ljudi teško žive i pokušavaju da reše svoje probleme na lokalu, ali, nažalost, u to se upliće visoka politika, kojoj na lokalu nije mesto – istakao je Jakovljev.

On smatra da, kada bi se lokalna samouprava bavila samo onim pitanjima zbog kojih postoji, kad bi se ambicije odbornika zadržale samo na rešavanju komunalnih i kulturoloških potreba građana, do tih lomova ne bi ni dolazilo. Izuzetak bi bio, kako je rekao, kada bi se pokazalo da neko ne ume dobro da vodi biblioteku, ili ne ume dobro da čisti grad i da drži pijacu. Jakovljev takođe smatra da neracionalno ponašanje odbornika menja izbornu volju građana, ali ocenjuje da to ne može uticati na promenu sastava Pokrajinske skupštine.

–  Vojvođanski parlament, koliko sam za ovu godinu uspeo da vidim, potpuno razume čime treba da se bavi i mislim da u ovom trenutku to dobro i radi. Znači, smatram da nas ove promene na lokalu ne približavaju vanrednim izborima – zaključio je Dušan Jakovljev.

(BILSV, 23.11.2013)



Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

NOVI SAD - Kako je danas objavio Dnevnik, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine formirana je juče, a za predsednika je imenovan zamenik lidera LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš. Skupština Srbije i Vlada Vojvodine, kako saznaje taj list, ranije su odredile svoje predstavnike, a juče je to učinila i Vlada Srbije.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Dekoncentracija vlasti nije isto što i decentralizacija

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da procesi decentralizacije, regionalizacije i ravnomeran regionalni razvoj nisu isto, nego tri različita komplementarna procesa, te da je dekoncentracija vlasti o kojoj se u poslednje vreme najviše govori tek jedan od brojnih segmenata decentralizacije.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi

NOVI SAD - Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi, kao i promocija publikacije "Rečnik NOB-a", održani su danas u Velikoj sali Skupštine grada. Javni čas, održan povodom obeležavanja 70-godišnjice od pokretanja antifašističke borbe u nekadašnjoj Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, rekavši da je "tema časa jedna od najvrednijih ideja u istoriji čovečanstva."



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook