Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige  socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.

"Boris Tadić je posle par sati nepijenja radikalskog vođe Tomislava Nikolića odmah otišao da se zabrine za njegovu sudbinu, a nisam primetio da je toliko brige bilo kada su ljudi iz očaja i nemoći sekli sebi udove da bi skrenuli pažnju na teško stanje u kome žive. To je stvar koja mi nije jasna i mislim da je to nešto o čemu ćemo morati ozbiljno da razgovaramo, a ne o ovoj šaradi " upozorio je Čanak. Predsednik LSV je istovremeno začuđen ponašanjem medija u celom slučaju.

"Zaista je čudno da se digne ovolika halabuka oko nekakvog štrajka zato da bi se došlo do izbora mesec ili dva ranije. To je uvredljivo za zdrav razum i jasno se vidi da iza toga stoji najobičnije politikanstvo " kaže Čanak. Prema njegovim rečima, Nikolić se prilikom donošenja političkih odluka samo drži onoga što je naučio dok je bio funkcioner SRS.

"Što se tiče štrajkova glađu kao vida političke borbe u parlamentarnoj demokratiji, oni su svi to naučili od svog vođe, idola i ideološkog lidera Šešelja dr Vojislava. Meni je još pred očima slika uprepodobljenog Tomislava Nikolića kako priča da će Šešelj da posti do smrti u haškom kazamatu. Naravno, niti je on postio do smrti, niti je šta od toga bilo, kao što neće biti ni sada. Da držanje povremenih dijeta daje političke rezultate, a da sam ja svaki put kad sam držao dijetu to proglašavao za štrajk glađu, i da se neko na to obazirao, dosad bi Vojvodina već bila kontinent " zaključio je Nenad Čanak.

(BILSV, 19. 04. 2011.)
Izjave | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je deo Srbije, nacionalističke ideje treba sankcionisati

Komentarišući šal Viktora Orbana, na kojem je prikazana velika Mađarska koja obuhvata teritorije Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Vojvodine, ali i druge slične incidente mađarskog premijera, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je Vojvodina deo Srbije, a da se nacionalističke ideje moraju sankcionisati.
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva.
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Nema više sedenja na dve stolice

Pogrešili smo i svesni smo toga. Svojim delima ćemo pokazati šta mislimo i šta želimo da uradimo. Mi moramo da dođemo u novo vreme, sa novim idejama i novom energijom da se borimo za ono zbog čega smo osnovani. Liga socijaldemokrata Vojvodine 32 godine nije odustala, niti će odustati od svog vrednosnog sistema, kazao je generalni sekretar LSV Bojan KostrešARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook