Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 20. 05. 2011. | Komentara: 0

Javni radiodifuzni servis je interes Vojvodine

NOVI SAD - U organizaciji OEBS-a - Misije u Srbiji i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, danas je u Novom Sadu održana konferencija posvećena Radio-televiziji Vojvodine pod nazivom "Budućnost javnog radiodifuznog servisa u Vojvodini".

Učesnike su pozdravile Maja Sedlarević, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i Ana Tomanova Makanova, potpredsednica Vlade Vojvodine.

"Interes Vojvodine svakako jeste postojanje javnog radiodifuznog servisa " izjavila je Maja Sedlarević dodajući da to ni u kom slučaju ne sme da bude dovedeno u pitanje. Ona je istakla da javni servis nije samo potreba građana, nego je deo kulturnog i svakog drugog identiteta Pokrajine.

"Ono na čemu uvek insistiram kada govorim o javnom servisu Vojvodine jesu tri principa: jedan je odgovornost, koja podrazumeva i ostala dva principa, a to su profesionalizacija i depolitizacija koja je neophodna u medijskoj sferi uopšte " navela je Sedlarevićeva. Predstavnica OEBS-a Dragana Nikolić Solomon izjavila je da su OEBS, USAID, IREX  do sada u transformaciju RTV uložili pola miliona evra. Prema rečima Riča Mek Klira, IREX od 1997. godine pruža podršku medijima u Srbiji, a programi na jezicima nacionalnih manjina bili su razlog da se pomogne i Radio Novi Sad.

Na konferenciji su učestvovali Laslo Vegel, književnik iz Novog Sada, Žužana Serenčeš iz NDNV, Svetlana Lukić Petrović, predsednik Programskog odbora RTV, urednici i novinari RTV-a, kao i predstavnici nacionalnih zajednica i novinari.

(BILSV, 18. 05. 2011.)
Izjave | Ponedeljak, 22. 07. 2024. | Komentara: 0

Nakon Radonjića, Olenika tužio i Miroslav Kurak

Miroslav Kurak, jedan od četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti (DB), koje je Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije, podneo je tužbu protiv Aleksandra Olenika, advokata i člana Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zbog njegove objavi na mreži X. 
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook