Jedno je glasati protiv, ali ne treba rušiti vladu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 12. 09. 2011. | Komentara: 0

Jedno je glasati protiv, ali ne treba rušiti vladu

BEOGRAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je, komentarišući odluku Saveza vojvođanskih Mađara da ne da kovorum za današnju sednicu Skupštine Srbije na kojoj je trebalo da se glasa o Predlogu zakona o železnicama, da će za razliku od njih LSV to učiniti.

Bojan Kostreš

- Jedna je stvar glasati protiv rešenja koja nisu dobra, a druga stvar izazivati krizu mesec dana pre odluke o dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU - objasnio je Kostreš. Poslanica LSV Aleksandra Jerkov ocenila je danas da je SVM uskraćivanjem kvoruma za izglasavanje Predloga zakona o železnicama nameravao da sruši Vladu Srbije. Ona je navela da, iako LSV neće glasati za predloženi zakon o železnici, nema nameru da uskraćivanjem kvoruma "mesec dana pre dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU rušimo Vladu Srbije".

- Sprečavanje usvajanja nekih zakona povlači za sobom posledice, a zna se šta se dešava kada nema kvoruma i kada ne mogu da budu usvojeni zakoni - rekla Jerkov novinarima u parlamentu. Prema njenim rečima, svaki put kada se ne obezbedi kvorum, šalje se jasna poruka da Vlada Srbije nema većinu.

- Za razliku od SVM, mi nemamo rezervne koalicione partnere u vidu SNS i za razliku od SVM mi nismo zaboravili ko su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić i ne možemo da zaboravimo i oprostimo ono šta su radili - rekla je Jerkov. Ona je kazala da SNS ne bi bila drugačija prema Vojvodini i da zato LSV neće rušiti vladu. A, govoreći o Predlogu zakona o javnoj svojini, Jerkova je za današnji Blic rekla da poslanici Lige tražiti da pokrajina ima PTT, Elektroprivredu, te da Vojvođani "budu obeštećeni za vlasništvo nad autoputevima".

(BILSV, 12.09.2011.)




Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.
Izjave | Ponedeljak, 17. 04. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da su pretnje novinarima nedopustive, pogotovo od strane predsednika republike i premijerke.

Izjave | Subota, 08. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Nikada više zloupotreba u javnom sektoru kao danas

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nikada nije bilo toliko zloupotreba u javnom sektoru kao danas. Komentarišući izjavu narodnog poslanika DS-a Srđana Milivojevića da Nikola Tesla danas ne bi mogao da očitava strujomere bez članske karte SNS, Kostreš je rekao da to nije daleko od istine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook