Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 07. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće podržati zakon o Dvorskom kompleksu

NOVI SAD - Karađorđevići i Dedinje podelili su vladajuću koaliciju u kojoj su brojni protiv toga da nekadašnji kraljevski dvor bude besplatno dat na koriščenje princu Aleksandru i njegovoj porodici, kako to piše u Predlogu zakona o Dvorskom kompleksu, javlja Nacionalni građanski. Portparloka Lige socijaldemoktrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, kaže za taj list da s obzirom da Srbija nije monarhija, LSV neće podržati ovaj zakon.

- Sporan nam je 4. član, ne vidimo zašto bismo bilo kojoj porodici davali da živi u Dvorskom kompleksu pošto Srbija nema kralja. Ova država i njeni građani imaju mnogo prečih problema od izdržavanja lažne kraljevske porodice. Šalili smo se da bi onda i Titovim naslednicima trebalo dati, recimo, Sava centar " rekla je Aleksnadra Jerkov i dodala da nije sporno to da država treba da održava Dvorski kompleks kao kulturno blago. Ona je naglasila i da ne stoji ni pozivanje u zakonu na Španiju, jer je ta zemlja zvanično monarhija.

- Strašno je licemerno i što zakon brani ministar Marković, koji je član Krunskog saveta " istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 07.05.2011.)




Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Isteraćemo do kraja priču o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava

NOVI SAD - Suština problema sa vraćanjem imovine Vojvodini i lokalnim samouprava u Srbiji jeste što ne postoji jasna ideja decentralizacije zemlje pa svaka nova vlada pravi svoj predlog zakona, istakao je sinoć zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u emisiji Signali na Radio-televiziji Vojvodina.
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook