Jerkov: Oko 60.000 studenata ima nevidljive diplome

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Oko 60.000 studenata ima nevidljive diplome

NOVI SAD – Poretparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov upozorila je da u Srbiji danas ima oko 60.000 svršenih studenata čije su diplome potpuno nevidljive pred zakonom.

Aleksandra Jerkov

Jerkova je medijima u Novom Sadu izjavila da su u pitanju studenti koji su se školovali po takozvanom Bolonjskom procesu i koji su svoje diplome stekli u prethodne dve godine.

– Njihovo znanje se uopšte ne razlikuje od znanja kolega koji su se školovali po takozvanom starom procesu, ali se njihova zvanja razlikuju i zato im je onemogućeno da se zaposle i svoje znjanje pretoče u radna mesta – rekla je Jerkova. Kao primer, navela je da Pravilnik o visini školske spreme koji određuje koja sve zanimanja mogu da se zaposle u državnim školama, kao profesore predavače uopšte ne prepoznaje nove diplome za zanimanja germanista, anglista ili srbista.

– To posebno pogađa studente koji su studirali jezik i književnost, jer su do sada njihve kolege nosile zvanje profesor književnosti. Da bi studentima koji su se školovali po Bolonjskom procesu bilo omogućeno da dobiju posao, LSV zahteva hitnu izmenu Pravilnika o visini stručne spreme – rekla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 13. 04. 2012.)



Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook