Jerkov: Zaštita interesa građana Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 30. 06. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Zaštita interesa građana Vojvodine

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da bi cilj eventualnog stvaranja neformalne grupe vojvođanskih poslanika u Skupštini Republike Srbije, bila zaštita interesa građana Vojvodine.

Aleksandra Jerkov

- Iako je očigledno da potreba za takvim telom postoji, nije još bilo nikakvih dogovora. Smatram da taj klub ne bi trebalo da bude stranački određen. Svakako da bi poslanici DS-a i SVM-a učestvovali u njegovom radu i da je poziv otvoren za sve poslanike iz Vojvodine. Nadam se da bi imali hrabrosti da iznesu javno svoje mišljenje i priđu takvom poslaničkom klubu " poručila je Jerkov. Na pitanje da li se neko iz DS-a protivi toj ideji, s obzirom na to da poslanica DS Jelena Trivan, osim što smatra da za tim nema potrebe, tvrdi da taj klub ne može da opstane, Jerkova je odgovorila:

- Jelena Trivan verovatno ne prepoznaje da su interesi građana Vojvodine ponekad ugroženi zakonima koji se predlažu u Beogradu. Ali, ako pitate to isto neke njene kolege iz Novog Sada, verujem da bi oni prepoznali potrebu za stvaranjem takvog kluba " tvrdi Jerkov.

(BILSV, 30.06.2011.)
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook