Jerkov: Zaštita interesa građana Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 30. 06. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Zaštita interesa građana Vojvodine

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da bi cilj eventualnog stvaranja neformalne grupe vojvođanskih poslanika u Skupštini Republike Srbije, bila zaštita interesa građana Vojvodine.

Aleksandra Jerkov

- Iako je očigledno da potreba za takvim telom postoji, nije još bilo nikakvih dogovora. Smatram da taj klub ne bi trebalo da bude stranački određen. Svakako da bi poslanici DS-a i SVM-a učestvovali u njegovom radu i da je poziv otvoren za sve poslanike iz Vojvodine. Nadam se da bi imali hrabrosti da iznesu javno svoje mišljenje i priđu takvom poslaničkom klubu " poručila je Jerkov. Na pitanje da li se neko iz DS-a protivi toj ideji, s obzirom na to da poslanica DS Jelena Trivan, osim što smatra da za tim nema potrebe, tvrdi da taj klub ne može da opstane, Jerkova je odgovorila:

- Jelena Trivan verovatno ne prepoznaje da su interesi građana Vojvodine ponekad ugroženi zakonima koji se predlažu u Beogradu. Ali, ako pitate to isto neke njene kolege iz Novog Sada, verujem da bi oni prepoznali potrebu za stvaranjem takvog kluba " tvrdi Jerkov.

(BILSV, 30.06.2011.)




Izjave | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Razgovori idu teško, spori su i naporni

NOVI SAD - Tekst zakona o javnoj svoji trebalo bi do 15. jula da bude upućen Vladi Srbije, a najveća teškoća u izradi tog propisa je pitanje svojine Vojvodine, rekao je danas predsednik radne grupe za izradu tog zakona Bojan Kostreš.
Izjave | Utorak, 05. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Sa premijerom sutra o spornim pitanjima

NOVI SAD - Bojan Kostreš, šef radne grupe Vlade Srbije za izradu zakona o javnoj svojini, sutra bi trebalo premijeru Mirku Cvetkoviću da predstavi nacrt ovog propisa koji je jedan je od uslova da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.
Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook