Jerkov: Zaštita interesa građana Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 30. 06. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Zaštita interesa građana Vojvodine

NOVI SAD - Poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da bi cilj eventualnog stvaranja neformalne grupe vojvođanskih poslanika u Skupštini Republike Srbije, bila zaštita interesa građana Vojvodine.

Aleksandra Jerkov

- Iako je očigledno da potreba za takvim telom postoji, nije još bilo nikakvih dogovora. Smatram da taj klub ne bi trebalo da bude stranački određen. Svakako da bi poslanici DS-a i SVM-a učestvovali u njegovom radu i da je poziv otvoren za sve poslanike iz Vojvodine. Nadam se da bi imali hrabrosti da iznesu javno svoje mišljenje i priđu takvom poslaničkom klubu " poručila je Jerkov. Na pitanje da li se neko iz DS-a protivi toj ideji, s obzirom na to da poslanica DS Jelena Trivan, osim što smatra da za tim nema potrebe, tvrdi da taj klub ne može da opstane, Jerkova je odgovorila:

- Jelena Trivan verovatno ne prepoznaje da su interesi građana Vojvodine ponekad ugroženi zakonima koji se predlažu u Beogradu. Ali, ako pitate to isto neke njene kolege iz Novog Sada, verujem da bi oni prepoznali potrebu za stvaranjem takvog kluba " tvrdi Jerkov.

(BILSV, 30.06.2011.)




Izjave | Sreda, 29. 06. 2011. | Komentara: 0

Vojvođanke odigrale značajnu ulogu u borbi za ravnopravnost polova

PODGORICA - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Marija Radojčić učestvovala je na okruglom stolu koji su u Podgorici organizovali Odbor za ravnopravnost polova Skupštine Crne Gore i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore.
Izjave | Sreda, 29. 06. 2011. | Komentara: 0

Promena Ustava prvi korak ka decentralizaciji

NOVI SAD - Komentarišući usvajanje Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, koji je predložila URS, a koji predviđa da opštine i gradovi umesto dosadašnjih 40 odsto prihoda od poreza na zarade ubuduće dobijaju 80 odsto, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton istakao je za "Dnevnik" da je ovom gradu, kao i svakoj drugoj opštini, potreban svaki dinar koji može zadržati.
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook