Jovanović primio borce Prve i Druge vojvođanske udarne brigade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 10. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović primio borce Prve i Druge vojvođanske udarne brigade

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju Sekcija boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade. Jovanović je osmoro boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade, povodom obeležavanja 68-godišnjice formiranja Prve vojvođanske udarne brigade. Ona je formirana na današnji dan - 11. aprila 1943. godine, a nekoliko dana posle nje, 20. aprila, i Druga vojvođanska udarna brigada.

"O njihovom doprinosu u narodnooslobodilačkoj borbi mnogo je napisano i mnogo se zna, a borci su se borili na čitavom prostoru nekadašnje Jugoslavije, u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, pa čak i u Austriji. Borci i Prve i Druge vojvođanske brigade zaslužni su za oslobođanje mnogih mesta i doprinos koji su dali za slobodu nikad se ne sme zaboraviti " istakao je Jovanović. Predsednik Sekcije boraca Prve vojvođanske udarne brigade Svetomir Atanacković zahvalio se na prijemu, upoznavajući Jovanovića sa sadašnjim aktivnostima sekcija. On je podsetio na uspehe obe brigade u narodno-oslobodilačkim borbama.

"Najčasnije u biću čovekom je bila borba protiv fašizma. Na svojim plaćima izneli smo velike borbe i pobede, a bili smo i rasadnik kadrova. Nakon kapitulacije Nemačke, mi smo nastavili da se borimo još šest dana " poručio je Atanacković. Nakon razgovora, predsednik Skupštine grada uručio je članovima Sekcije boraca poklone, a nedašnji borci, od kojih je najstariji 94-godišnji Radomir Galović, upisali su se i u knjigu utisaka gradskog parlamenta.

(BILSV, 11. 04. 2011.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook