Jovanović razgovarao sa predstavnicima Grada Rijeke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović razgovarao sa predstavnicima Grada Rijeke

RIJEKA - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, u okviru trodnevne posete Rijeci, sastao se danas sa predstavnicima tog hrvatskog grada i sa njima razgovarao o mogućim vidovima saradnje. Jovanović se sastao sa predsednicom Gradskog vijeća Doroteom Pešić-Bukovac i zamenicima gradonačelnika Rijeke Željkom Jovanovićem i Miroslavom Matešićem.

Predsednica Gradskog vijeća upoznala je Jovanovića sa sastavom i strukturom vijeća i odborima koji deluju u okviru vijeća, dok je predsednik novosadskog parlamenta svoje domaćine upoznao sa radom Skupštine grada.

Tokom sastanka istaknuto je da se saradnja između dva grada do sada bazirala na kulturnoj i sportskoj saradnji, ali da se ubrzano radi i na uspostavljanju privredne saradnje. Kao dobar primer toga, istaknuto je učešće vinara riječke regije na Festivalu vina u Novom Sadu, a predstavnici Rijeke najavili su učešće i na novosadskim sajmovima, pre svih Poljoprivrednom sajmu, gde će se takođe predstaviti vinari, ribari i lovci, sa svojom ponudom u okviru turizma.

- Saradnja dva grada dobija ubrzani ritam i pored kulturne i sportske, koja se već odvija, treba da se podstakne i privredna saradnja - istakao je Jovanović.

On je kazao da "moramo pokazati dobro volju za saradnjom", napominjući da ono što spaja Rijeku i Novi Sad jeste i "osećaj za multinacionalnost, multikultularnost i multikonfesionalnost".

- Dva grada neguju različitosti i na tome možemo graditi i širiti budućnost - naveo je Jovanović.
Predsednica Gradskog vijeća kazala je da je zadatak predstavnika dva grada da "otvaraju nove mostove".

- Postoji puno toga gde možemo sarađivati a kultura i sport samo su deo toga. Pred nama je produbljivanje i podsticanje privredne saradnje - poručila je Pešić-Bukovac.
Nakon razgovora sa predstavnicima Rijeke, Jovanović se sastao i sa članovima Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" iz hrvatskog grada, a u okviru trodnevne posete Rijeci, predsednik novosadske Skupštine je učestovao i na 10. riječkom polumaratonu. Saradnja Novog Sada i Rijeke do sada se bazirala na saradnji kulturnih ustanova, Sterijinog pozorja i Festivala malih scena Rijeka, Srpskog narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc, kao i Muzeja Grada Novog Sada i Muzeja Grada Rijeke. Početkom februara ove godine, gradonačelnici Rijeke i Novog Sada su potpisali Inicijativu za uspostavljanje prijateljske saradnje.

(BILSV, 18.04.2011.)




Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV koji garantuje 30 odsto žena u parlamentu

NOVI SAD/BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će usvajanje amandmana na Zakon o izboru narodnih poslanika, koji predviđa da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena omogućiti da u parlamentu bude obezbeđeno prisustvo 30 odsto žena.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Sada se možemo okrenuti evropskim integracijama

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića znači raskid sa prošlošću i mogućnost da se Srbija najzad okrene budućnosti, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak u uključenju u vesti TV Prva. Kako je naveo, sada bi na površinu, naročito kroz saradničku mrežu koja je štitila Ratka Mladića sve ove godine, trebalo da isplivaju vrlo indikativni detalji o tome ko je sve bio umešan u njegovo skrivanje.
Izjave | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini bi uskoro mogao u proceduru

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je za dnašnji Dnevnik da očekuje da će do kraja ove nedelje biti okončane konsultacije o radnom tekstu zakona o javnoj svojini, te da bi potom za svega nekoliko dana mogao biti sačinjen tekst koji će biti prosleđen u proceduru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook