Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.

Nakon što su u četvrtak odbornica Vera Kopicl i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Kopicl napustili stranku G17 plus i osnovali udruženje "Novosadski blok" s ranije smenjenim zamenikom gradonačelnika i bivšim članom iste stranke Sašom Igićem, iz URS-a su istakli zahtev da se mandati odbornice i funkcionera vrate URS-u, koji čini gradsku vlast s koalicijama "Za evropski Novi Sad" i "Zajedno za Vojvodinu". Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović smatra da je odluka Ustavnog suda jasna i da mandat pripada odborniku. On je napomenuo i da nije zvanično obavešten o tome da G17 plus traži izmenu odborničkog mandata.

- Mandati pripadaju odborniku ili poslaniku, i tu je stvar jasna. Procedura je jasna, i mi sad možemo diskutovati o tome da li je to dobro ili ne, ali zakoni su takvi i moramo se toga pridržavati. Kadrovska komisija je, nakon što su nedavno DSS napustila dva odbornika, zaključila da nema mesta diskusiji o zahtevu da se ti mandati vrate stranci, tako da je sve jasno. Mi nećemo ići protiv odluke Ustavnog suda " zaključio je Jovanović. On je napomenuo i da će se u narednim danima unutar vladajuće koalicije razgovarati o tome da bi se izbeglo da se dešavaju ovakvi događaji. Po njemu, nema razloga da koalicija ne funkcioniše i da dođe do političke promene u Novom Sadu. Takođe, Jovanović je odbacio mogućnost uvođenja prinudne uprave.

(BILSV, 26. 03. 2011.)
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Došao đavo po svoje

Došao đavo po svoje. Ovako je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš prokomentarisao nalaz Demostata da u Srbiji Aleksandar Vučić uživa samo jedan odsto više poverenja od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Skupština Vojvodine treba da se izjasni o agresiji Rusije na Ukrajinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine bi mogla da pokrene pred vojvođanskim parlamentom zvaničnu osudu podrške agresije Rusije na Ukrajinu i time da Skupština APV podrži ukrajinsku zajednicu u Vojvodini, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Saša Šućurović. 
Izjave | Sreda, 22. 06. 2022. | Komentara: 0

Srbija da izabere stranu civilizovanog sveta

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je vlast u Srbiji najgora na svetu jer još nije uvela sankcije. Gostujući na N1 televiziji, on je rekao i da je prepun prezira prema „konkurenciji vlasti, koja sebe laskavo naziva opozicijom“, jer im je trebalo 72 dana da primete da je počeo rat u Ukrajini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook