Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.

Nakon što su u četvrtak odbornica Vera Kopicl i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Kopicl napustili stranku G17 plus i osnovali udruženje "Novosadski blok" s ranije smenjenim zamenikom gradonačelnika i bivšim članom iste stranke Sašom Igićem, iz URS-a su istakli zahtev da se mandati odbornice i funkcionera vrate URS-u, koji čini gradsku vlast s koalicijama "Za evropski Novi Sad" i "Zajedno za Vojvodinu". Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović smatra da je odluka Ustavnog suda jasna i da mandat pripada odborniku. On je napomenuo i da nije zvanično obavešten o tome da G17 plus traži izmenu odborničkog mandata.

- Mandati pripadaju odborniku ili poslaniku, i tu je stvar jasna. Procedura je jasna, i mi sad možemo diskutovati o tome da li je to dobro ili ne, ali zakoni su takvi i moramo se toga pridržavati. Kadrovska komisija je, nakon što su nedavno DSS napustila dva odbornika, zaključila da nema mesta diskusiji o zahtevu da se ti mandati vrate stranci, tako da je sve jasno. Mi nećemo ići protiv odluke Ustavnog suda " zaključio je Jovanović. On je napomenuo i da će se u narednim danima unutar vladajuće koalicije razgovarati o tome da bi se izbeglo da se dešavaju ovakvi događaji. Po njemu, nema razloga da koalicija ne funkcioniše i da dođe do političke promene u Novom Sadu. Takođe, Jovanović je odbacio mogućnost uvođenja prinudne uprave.

(BILSV, 26. 03. 2011.)
Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".
Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook