Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.

Nakon što su u četvrtak odbornica Vera Kopicl i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Kopicl napustili stranku G17 plus i osnovali udruženje "Novosadski blok" s ranije smenjenim zamenikom gradonačelnika i bivšim članom iste stranke Sašom Igićem, iz URS-a su istakli zahtev da se mandati odbornice i funkcionera vrate URS-u, koji čini gradsku vlast s koalicijama "Za evropski Novi Sad" i "Zajedno za Vojvodinu". Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović smatra da je odluka Ustavnog suda jasna i da mandat pripada odborniku. On je napomenuo i da nije zvanično obavešten o tome da G17 plus traži izmenu odborničkog mandata.

- Mandati pripadaju odborniku ili poslaniku, i tu je stvar jasna. Procedura je jasna, i mi sad možemo diskutovati o tome da li je to dobro ili ne, ali zakoni su takvi i moramo se toga pridržavati. Kadrovska komisija je, nakon što su nedavno DSS napustila dva odbornika, zaključila da nema mesta diskusiji o zahtevu da se ti mandati vrate stranci, tako da je sve jasno. Mi nećemo ići protiv odluke Ustavnog suda " zaključio je Jovanović. On je napomenuo i da će se u narednim danima unutar vladajuće koalicije razgovarati o tome da bi se izbeglo da se dešavaju ovakvi događaji. Po njemu, nema razloga da koalicija ne funkcioniše i da dođe do političke promene u Novom Sadu. Takođe, Jovanović je odbacio mogućnost uvođenja prinudne uprave.

(BILSV, 26. 03. 2011.)
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook