Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 08. 07. 2020. | Komentara: 0

Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

ZRENJANIN - Upitan kako komentariše što je RIK zvanične rezultate sa srpskih izbora 21. juna objavila uveče na dan hrvatskih 5. jula, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je izborna komisija Hrvatske svoj posao uradila brzo i profesionalno.

LSV

- Tri sata posle zatvaranja biračkih mesta već je polovina tih mesta bila uneta u centralni registar. U Srbiji do prekjuče na sajtu RIK niko nije imao mogućnost da na bilo koji način ima uvid u rezultate. Tragično je što, za prvim komšijama, koji ne mogu svakako biti uzor u preteranoj demokratićnosti, pa i izbornog procesa i opšteg stanja u državi, toliko zaostajemo. To je za isto još jedan signal koliko je loše stanje demokratije u Srbiji - kazao je Marton za Danas.

(SzILSV, 08.07.2020)




Izjave | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ova vlada nema alternativu

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će LSV podržati rekonstrukciju vlade jer ona u Srbiji "nema alternativu". - Nije Bog zna šta, ali je najbolja koju možemo da imamo u ovom trenutku - kazao je Čanak. On je naveo da bi svaki drugi put "mogao da se poredi sa penjanjem uz pokretne stepenice u pogrešnom smeru".
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Odluka LSV ove nedelje

NOVI SAD - Komentarišući najavljenu rekonstrukciju Vlade Vojvodine zamenik predsednika LSV-a Bojana Kostreš rekao je za Dnevnik da će Predsedništvo o predlogu redukcije Vlade APV razgovarati tek krajem ove nedelje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook