Ko kontroliše rad Puteva Srbije?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 29. 07. 2014. | Komentara: 0

Ko kontroliše rad Puteva Srbije?

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić upozorila je danas da je pored auto-puta Beograd-Novi Sad kod skretanja za Nove Banovce divlja deponija otpada koja se širi, i upitala Ministarstvo saobraćaja kako svoj posao obavljaju "Putevi Srbije" kada nastaje deponija pored auto-puta, ukazujući da tu nesmetano dolaze kamioni i izbacuju šut, kao i ostala privatna lica.

nada lazic

Lazićeva je ukazala da je zakonska obaveza "Puteva Srbije" da svakodnevno obavlja poslove zaštite puta.

- Šta radi inspekcija za puteve? Da li treba da se dogodi nesreća ili akcident da bi se reagovalo. Kazna od 200.000 do milion dinara je za pravno lice ako otvara deponiju u pojasu od 40 metara od autoputa. "Putevi Srbije" bi trebalo da budu kažnjeni - kazala je Lazićeva. Dodala je da bi nastajanje deponija trebalo sprečiti, ne kasnije praviti bilanse sredstava koja su uložena u njiovu sanaciju.

(BILSV, 29. 07. 2014)



Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je danas da je realno očekivati da zakon o imovini i prihodima AP Vojvodine, bude gotov do početka septembra.
- Tehnički je vrlo jednostavno napraviti taj zakon, a veliki je problem da se on politički usaglasi - rekao je Kostreš u Beogradu, gde se danas prvi put sastala Radna grupa za izradu tog zakona.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Za finale Kupa izvan Beograda

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću, u kojem predlaže da se razmotri mogućnost da se finalne utakmice Kupa Srbije igraju i van Beograda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook