Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

NOVI SAD - Petrovaradinska pijaca uskoro će dobiti novi izgled, a njena rekonstrukcija trebalo bi da bude okončana za 30-ak radnih dana, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Tržnica" Dušana Bajića pijaci u Petrovaradinu.

Predsednik gradskog parlamenta, prilikom obilaska radova na pijaci, ocenio je da će nakon "dugo godina stanovnici i stanovnice Petrovaradina dobiti opremljenu i uređenu pijacu, sa adekvatnim uslovima za kupovinu voća, povrća i drugih pijačnih proizvoda i robe."

- Petrovaradinska pijaca urediće se po savremenim standardima, a građani i građanke Petrovaradina sigurno će biti zadovoljni njenim novim izgledom i ponudom - precizirao je Jovanović.
On je podsetio da je odlukom Skupštine grada o izmeni odluke o organizovanju JKP "Tržnice" omogućeno da se ovo gradsko preduzeće sada stara i o Petrovaradinskoj pijaci.

- Rukovodstvo "Tržnice" je i ranije prepoznalo ovu pijacu kao interes ne samo za preduzeće već i za građane i građanke. Zadovoljan sam što je "Tržnica" odgovorno i u kratkom roku krenula sa rekonstrukcijom Petrovaradinske pijace - zaključio je Jovanović.
Direktor JKP "Tržnica" Dušan Bajić objasnio je da će na novoopremljenoj pijaci biti uvedena struja, kanalizacija i voda, da će biti sređeni plato i parking, a pijaca će se ograditi.

- Postaviće se novi kisoci, za ribarnicu, pekaru, mesaru ili prodaju kafe. Postavićemo oko 50 tezgi za prodaju poljoprivrednih proizvoda, a do 18 tezgi za robni deo. Predviđena su i mesta za prodaju cveća, boksovi za prodaju bostana, a van pijace će se obezbediti četiri kamionska mesta - naveo je Bajić.
On je dodao da pijaca ovolikog obima i kapaciteta zadovoljava potrebe između 25 i 30 hiljada ljudi, navodeći da će ona biti dovoljna za Petrovaradin. Petrovaradinska pijaca je deveta gradska pijaca o kojoj se JKP "Tržnica" stara.

(BILSV, 05.05.2011.)
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 
Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook