Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.

Kako se navodi, članovi Radne grupe za izradu Zakona o javnoj svojini postigli su saglasnost oko najvećeg broja uglavnom tehničkih pitanja. Prema rečima Bojana Kostreša, koji je i zamenik predsednika LSV, sva pitanja oko vraćanja imovine lokalnim samoupravama su usaglašena, jer će gradovima i opštinama biti vraćena svojina koju su imali pre 1995. godine.

- Što se tiče pitanja javne svojine Autonomne Pokrajine Vojvodine, imamo nekoliko ideja o tome kako se može razrešiti to pitanje. U svakom slučaju Autonomnoj Pokrajini Vojvodini će u najmanju ruku biti vraćena imovina kojom je ona raspolagala do 1995. godine. Postoje određeni predlozi da se Vojvodini vrati i veći obim imovine. Znači ona imovina kojom je ona raspolagala pre 1992. odnosno pre Ustava iz 1990. godine. I to su teme oko kojima mi trenutno razgovaramo " kaže Kostreš. Đelić je tom prilikom ocenio da podela javne svojine neće biti komplikacija za građane i investitore već podsticaj.

(BILSV, 28.05.2011.)




Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.
Izjave | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Bez imovine i prihoda Vojvodina blokirana

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i republički poslanik Bojan Kostreš ocenio je da je funkcionisanje pokrajine trenutno blokirano, jer još uvek nije rešeno pitanje finansiranja nadležnosti njene administracije, niti je Vojvodini vraćena imovina. U intervjuu za portal Autonomija.info, Kostreš je kazao da su zbog toga iz LSV-a zatražili sastanak s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, do kojeg će doći za nekoliko dana.
Izjave | Četvrtak, 17. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Liga zadvoljna radom svojih kadrova u Vladi Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine mada smatra da to nije ključni interes građana u ovom trenutku, izjavila je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Ona je novinarima u Skupštini Republike Srbije kazala da LSV ne vidi potrebu da se sada pokrajniska vlada rekonstruiše samo zato što se rekonstruisala republička vlada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook