Kostreš: Dačić je izgubio autoritet

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 07. 02. 2013. | Komentara: 0

Kostreš: Dačić je izgubio autoritet

BEOGRAD – Zbog obelodanjivanja veze premijera Vlade Srbije Ivice Dačića sa jednim od narkobosova iz klana Darka Šarića, trebalo bi da bude vanrednih izbora, ocenio je u izjavi za Novi magazin zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš


– Premijer je izgubio autoritet da vodi Vladu jer se povezuje sa članovima kriminalne grupe i zbog autoriteta Vlade morali bi da budu raspisani – rekao je Kostreš. On je dodao i da inače izbori, sami po sebi, nisu neophodni jer njihovo često održavanje destabilizuje poslove koji moraju da se urade. A govoreći o izbornom sistemu u Srbiji i njegovoj eventualnoj promeni, Kostreš je napomenuo da LSV u Vojvodini ima veliki procenat glasova, ali da na republičkim izborima ne može samostalno da pređe cenzus, jer to što je cela Srbija jedna izborna jedinica zapravo favorizuje velike stranke.
– Pošteno je da se promeni izborni zakon, da bude manji cenzus ili više jedinica, ali to realno sada nije moguće – naveo je Kostreš.

(BILSV, 07. 02. 2013.)



Izjave | Ponedeljak, 17. 04. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da su pretnje novinarima nedopustive, pogotovo od strane predsednika republike i premijerke.

Izjave | Subota, 08. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Nikada više zloupotreba u javnom sektoru kao danas

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nikada nije bilo toliko zloupotreba u javnom sektoru kao danas. Komentarišući izjavu narodnog poslanika DS-a Srđana Milivojevića da Nikola Tesla danas ne bi mogao da očitava strujomere bez članske karte SNS, Kostreš je rekao da to nije daleko od istine.
Izjave | Četvrtak, 06. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne treba da se bavi Crnom Gorom, nego da rešava svoje probleme i ubrza evropske integracije

Komentarišući predsedničke izbore u Crnoj Gori, na kojima je Jakon Milatović pobedio doskorašnjeg predsednika crnogorske države Mila Đukanovića, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je istakao da je Milatović pobedio voljom građana. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook