Kostreš: Đilas namerno hteo da uvredi ambasadora SAD

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 05. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Đilas namerno hteo da uvredi ambasadora SAD

NOVI SAD - Upitan da prokomentariše izjavu Dragana Đilasa da će boravak ambasadora Godfrija u Srbiji imati smisla samo ako u SAD otvori etno restoran, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je izjavio da mu je neverovatno da Dragan Đilas ne razume koja je uloga ambasadora bilo koje zemlje u Srbiji.

LSV

- Zato mislim da je svojom izjavom namerno hteo da uvredi ambasadora SAD i time još jednom pokaže da su mu bliže vrednosti za koje se zalaže Ruska Federacija i koje se primenjuju u Evroazijskoj uniji nego one koje su prihvatljive za sav normalan i demokratski zapadni svet – istakao je Kostreš za rubriku „Pitanje /odgovor“ dnevnog lista „Danas“.


(SzILSV, 28.05.2021)




Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook