Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine. On je istakao da sada ne postoji način da se utvrdi njena autentičnost. U izjavi za list Danas on je naglasio da je, ako je i postojala ideja za kopnenom intervencijom, on srećan što ona nije realizovana, jer bi to dovelo do razaranja Vojvodine.

LSV

- Teško je komentarisati ovakav tip informacija jer ne postoji način da se utvrdi njihova autentičnost i kontekst i okolnosti pod kojima je data, ako se desila. Ali ono što je sigurno je da je režim Slobodana Miloševića bio zločinački režim koji je sejao smrt i zlo ne samo u granicama republike Srbije nego i u regionu. Svako ko pokušava sa opravda Miloševićeve postupke, od njega napravi žrtvu ili poistoveti zločinca sa građanima Srbije, želi povratak devedesetih i doživeće istu sudbinu kao i on. Ako je i bilo ideja za kopnenom intervencijom srećan sam što one nisu realizovane jer bi to dovelo do razaranja Vojvodine – istakao je Kostreš.

(SzILSV, 10.10.2022)




Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook