Kostreš: Došao đavo po svoje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Došao đavo po svoje

NOVI SAD – Došao đavo po svoje. Ovako je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš prokomentarisao nalaz Demostata da u Srbiji Aleksandar Vučić uživa samo jedan odsto više poverenja od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

LSV

– Dugogodišnja, gotovo histerična, rusofilija podržavana od političkog mejnstrima, koji pored vlasti obuhata i dobar deo opozicije, SPC i većine medija, sa jedne strane, i povlađivanje ekonomskim interesima Ruske Federacije, sa druge strane, recimo poklanjanje NIS-a i potpisivanje štetnog energetskog sporazuma, Srbiju je dovela u poziciju ruske gubernije. Posle zaklinjanja u bratsvo sa Rusijom i upornog odbijanja da Srbija krene put evropskih integracija stvoren je utisak da Srbija ne može bez Rusije, što nas je dovelo do toga da neki građani smatraju da je Putin bitniji od Vučića. Srbija mora odmah da prekine sa ovakvom politikom. Aleksandar Vučić mora prekinuti saradnju sa Putinom i nedvosmisleno se okrenuti EU integracijama i to ne zbog svog rejtinga nego zbog budućnosti Srbije – kazao je Kostreš za Danas.

(SzILSV, 02.07.2022)




Izjave | Utorak, 12. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Sporna još vojvođanska imovina, ali verujem u kompromis

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš uveren je u to da će nacrt tog akta biti usaglašen do kraja ove nedelje i potom odmah upućen premijeru Mirku Cvetkoviću. U izjavi za "Dnevnik" Kostreš je kazao da je ostalo još veoma malo pitanja o kojima je potrebno postići političku saglasnost, te da su ona vezana za vraćanje imovine AP Vojvodini.
Izjave | Ponedeljak, 11. 07. 2011. | Komentara: 0

Čanak: U Srbiji imamo poplavu decentralista i regionalista

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, istakao je na današnjoj sednici Glavnog odbora stranke da je u poslednje vreme došlo do poplave decentralista i regionalista u Srbiji, pre svega zbog toga što te stranke prate istraživanja javnog mnjenja koja govore da decentralizacija danas ima podršku među građanima.
Izjave | Nedelja, 10. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Još radimo na spornim pitanjima

BEOGRAD - Nacrt zakona o javnoj svojini još uvek je u izradi, budući da postoji još nekoliko spornih pitanja, a premijer Srbije Mirko Cvetković će o tom aktu biti obavešten zvanično kada sve bude završeno, istakao je za Radio Beograd 1 Bojan Kostreš, šef Radne grupe Vlade Srbije za izradu zakona o javnoj svojini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook