Kostreš: Došao đavo po svoje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Došao đavo po svoje

NOVI SAD – Došao đavo po svoje. Ovako je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš prokomentarisao nalaz Demostata da u Srbiji Aleksandar Vučić uživa samo jedan odsto više poverenja od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

LSV

– Dugogodišnja, gotovo histerična, rusofilija podržavana od političkog mejnstrima, koji pored vlasti obuhata i dobar deo opozicije, SPC i većine medija, sa jedne strane, i povlađivanje ekonomskim interesima Ruske Federacije, sa druge strane, recimo poklanjanje NIS-a i potpisivanje štetnog energetskog sporazuma, Srbiju je dovela u poziciju ruske gubernije. Posle zaklinjanja u bratsvo sa Rusijom i upornog odbijanja da Srbija krene put evropskih integracija stvoren je utisak da Srbija ne može bez Rusije, što nas je dovelo do toga da neki građani smatraju da je Putin bitniji od Vučića. Srbija mora odmah da prekine sa ovakvom politikom. Aleksandar Vučić mora prekinuti saradnju sa Putinom i nedvosmisleno se okrenuti EU integracijama i to ne zbog svog rejtinga nego zbog budućnosti Srbije – kazao je Kostreš za Danas.

(SzILSV, 02.07.2022)




Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Sada se možemo okrenuti evropskim integracijama

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića znači raskid sa prošlošću i mogućnost da se Srbija najzad okrene budućnosti, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak u uključenju u vesti TV Prva. Kako je naveo, sada bi na površinu, naročito kroz saradničku mrežu koja je štitila Ratka Mladića sve ove godine, trebalo da isplivaju vrlo indikativni detalji o tome ko je sve bio umešan u njegovo skrivanje.
Izjave | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini bi uskoro mogao u proceduru

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je za dnašnji Dnevnik da očekuje da će do kraja ove nedelje biti okončane konsultacije o radnom tekstu zakona o javnoj svojini, te da bi potom za svega nekoliko dana mogao biti sačinjen tekst koji će biti prosleđen u proceduru.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Žene u politici u Srbiji vrede jednako kao i muškarci

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemorkata Vojvodine Aleksandra Jerkov pozvala je danas ponovo poslanike Narodne skupštine republike Srbije da podrže amandman kojim se obezbeđuje 30 odsto žena u republičkom parlamentu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook