Kostreš: Kad god bili izbori, nama odgovara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 20. 03. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Kad god bili izbori, nama odgovara

BEOGRAD  - Komentarišući mogućnost da prevremeni pokrajinski i lokalni izbori budu održani u istom terminu, najverovatnije u decembru, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Politiku da postoje pokrajinska skupštinska odluka o izborima i Zakon o lokalnim izborima, koji definišu rokove kojih se mora pridržavati.

LSV

– S druge srtane, postoji nešto što bi moglo da se zove pozitivna politička praksa, nešto što je već uobičajeno, a to je da se, recimo, izbori u tom intervalu od šest meseci smatraju redovnim. Što se tiče Lige, nama oni odgovaraju kad god da budu raspisani, ali to ne zavisi od nas, zavisi od dogovora predsednika dva parlamenta, Maje Gojković i Ištvana Pastora. I bilo koji drugi datum koji usaglase od decembra do aprila-maja, može se računati kao redovan termin – kaže Kostreš.

Za NS Reporter Kostreš je dodao da bi istovremeno održavanje lokalnih i pokrajinskih izbora bilo dobro, kako bi se izbeglo da građani u roku od par meseci izlaze dvaput na izbore.    

(BILSV, 20. 03. 2015)



Izjave | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Miting pokazao prve pukotine u opozicionoj koaliciji

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je jučerašnji miting opozicije u Beogradu pokazao prve pukotine u opozicionoj koaliciji.
Izjave | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvođanska imovina otišla u dva koraka

BEOGRAD - Radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine koja je formirana u petak, na osnovu nedavnog dogovora premijera Mirka Cvetkovića i predsednika LSV Nenada Čanka, prvi radni sastanak imaće u četvrtak u Beogradu - potvrdio je za Večernje Novosti Bojan Kostreš, koji je imenovan za predsednika te radne grupe.
Izjave | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović razgovarao sa predstavnicima Grada Rijeke

RIJEKA - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, u okviru trodnevne posete Rijeci, sastao se danas sa predstavnicima tog hrvatskog grada i sa njima razgovarao o mogućim vidovima saradnje. Jovanović se sastao sa predsednicom Gradskog vijeća Doroteom Pešić-Bukovac i zamenicima gradonačelnika Rijeke Željkom Jovanovićem i Miroslavom Matešićem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook