Kostreš: LSV samostalno na lokalne i pokrajinske izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 09. 11. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: LSV samostalno na lokalne i pokrajinske izbore

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije deo saveza SDS i LDP Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića. Pojavljivanje Nenada Čanka na subotnjoj tribini SDS i LDP nije znak naše predizborne koalicije sa tim strankama, već saradnja sa njima na promociji građanskih ideja, kazao je za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

LSV

Prema njegovim rečima, Liga samostalno izlazi na lokalne i pokrajinske izbore, a ako bude republičkih izbora u isto vreme, ta stranka će razmisliti o eventualnim koalicijama.

- Liga je uvek spremna da sarađuje sa svim političkim građanskim opcijama sa levog centra u promociji građanske Srbije, građanskih ideja i decentralizacije. Spremni smo da sarađujemo i sa svim frakcijama DS, isključujući DSS. Iako Boris Tadić i Nenad Čanak imaju različite stavove o autonomiji Vojvodine, slažu se o građanskoj Srbiji – naveo je Kostreš. On dodaje da su ligaši tribinu shvatili ne u funkciji izbora i izborne promocije, već kao saradnju na promociji građanskih ideja i građanske Srbije.

- Nenad Čanak je na tribinu pozvan kao politička ličnost, a ne kao predstavnik političke partije iako je on predsednik LSV – zaključio je Kostreš.

 (BILSV, 09.11.2015)



Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva.
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Nema više sedenja na dve stolice

Pogrešili smo i svesni smo toga. Svojim delima ćemo pokazati šta mislimo i šta želimo da uradimo. Mi moramo da dođemo u novo vreme, sa novim idejama i novom energijom da se borimo za ono zbog čega smo osnovani. Liga socijaldemokrata Vojvodine 32 godine nije odustala, niti će odustati od svog vrednosnog sistema, kazao je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš
Izjave | Četvrtak, 17. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Grafiti su skretanje pažnje da pored Kosova postoji i Vojvodina

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kritikovao je grafite „Brigada Sever, Vojvodina Vojvođanima“, koji su osvanuli na nekoliko lokacija u Novom Sadu, a čiji je autor organizacija Mlada Vojvodina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook