Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je nedavno imenovan za predsednika Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine, izjavio je jutros za RTS, povodom početka rada ove Radne grupe, da će oni dati sve od sebe da se zakon donese što pre.

- Mislim da nije toliki problem da se taj zakon napiše, mnogo je veći problem da se postigne politička saglasnost svih aktera unašem političkom životu, koji bi na kraju krajeva trebalo u Vladi i Skupštini da glasaju za taj zakon - rekao je on. Kostreš kaže da je na sebe i preuzeo ovu obavezu zato što veruje da zakon može da bude donet u što kraćem roku, ali nije želeo da licitira bilo kakvim rokovima i datumima.
Najavljujući današnji prvi sastanak Radne grupe, Kostreš je rekao da će on postaviti neka pravila po kojima će se raditi i da će predložiti članovima grupe da se dogovore koje će dosadašnje nacrte ovog zakona uzeti za dalji rad.

- Mislim da bi potpuno pogrešno bilo da pišemo novi nacrt kada već imamo nekoliko nacrta koje su pravile neke prethodne komisije kao i nekoliko stranačkih predloga. Svi su predlozi više nego dobrodošli " kaže Kostreš. Kako je rekao, on veruje da će "zanatski deo", biti vrlo brzo završen, a da nakon toga kreće političko usaglašavanje koje je do sada oduzelo mnogo vremena. Kostreš je ponovio da će on kao predstavnik Lige socijaldemokrata Vojvodine u radu ove grupe insistirati da se Vojvodini vrati sve ono što joj je oduzeto posle Miloševićevog puča 1988. godine.

- Jedan deo toga su železnica, putevi, pošta, telekom, lutrija, elektrodistribucija... Da se to, ako je moguće, odmah vrati Vojvodini -  rekao je on, dodajući da je svestan da u "ovom momentu ne postoji politička klima da se apsolutno sve za šta se LSV zalaže vrati AP Vojvodini".

- Mislim da je samo formiranje ove komisije, činjenica da će zakoni verovatno uskoro biti doneti i dobar pokazatelj da se Srbija kreće u onom pravcu koji je nama interesantan, a to je vraćanje imovine AP Vojvodini " zaključio je Kostreš. 

(BILSV, 21.04.2011.)




Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook