Kostreš: Putinovska Rusija nije prijatelj Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Putinovska Rusija nije prijatelj Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da je emisija „Srbija: Znaci rata“, koju je ovih dana emitovala ruska državna televizija Raša tudej, tipična ratnohuškačka propaganda.

LSV

U dokumentarnoj emisiji o Kosovu i Metohiji, pod nazivom „Srbija: Znaci rata“, konflikt je predstavljen kao jedino pravo rešenje. Dominiraju sagovomici poput desničara Miše Vacića, Damjana Kneževića iz Narodnih patrola, ali i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka. 

- Raša tudej je propagandistički alat Putinovog režima i zato me takva emisija ne čudi. Čudi me što nisu zabranjeni kao u celoj EU. Aleksandar Vučić, ako do sada nije znao, a sumnjam da nije, mora razumeti da mu putinovska Rusija nije prijatelj, a da će se svako zveckanje oružjem najpre i najviše obiti o glavu Srbiji - kaže Kostreš i dodaje da Srbija i Kosovo treba da sagledaju realnost, a da je jedina šansa za sve nas odustajanje od zamrznutog konflikta, uz ubrzanje EU integracija. 

(SzILSV 07.09.2022)



Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook