Kostreš: Razgovori idu teško, spori su i naporni

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Razgovori idu teško, spori su i naporni

NOVI SAD - Tekst zakona o javnoj svoji trebalo bi do 15. jula da bude upućen Vladi Srbije, a najveća teškoća u izradi tog propisa je pitanje svojine Vojvodine, rekao je danas predsednik radne grupe za izradu tog zakona Bojan Kostreš.

Bojan Kostres

"Razgovori idu teško, spori su i naporni, ali pravimo korake napred i verujem da će tekst biti upućen premijeru do 15. jula" rekao je Kostreš agenciji Beta, a prenose mediji. On je naveo da se u radnoj grupi vode razgovori o tome od koje godine treba poći u definisanju javne svojine Vojvodine i da je to "političko pitanje". Kostreš je istakao da se zalaže da se Vojvodini vrati sve ono što joj je pripadalo pre 1988. godine kada su veliki sistemi bili u vlasti pokrajinske administracije, dok ostali članovi radne grupe smatraju da treba poći od 1995. godine.

"Treba postići saglasnost obeju strana i pokušaćemo da nađemo kompromisno rešenje " kazao je Kostreš. Prema njegovim rečima, nije bitno što će zakon o javnoj svojini biti donet pre zakona o restituciji jer se zakoni međusobno ne isključuju i oba propisa su na evropskoj agendi. Kostreš je naveo da bi bilo dobro da se zakon o javnoj svojini nađe na javnoj raspravi ali i da je potrebno što pre usvojiti taj propis.

(BILSV, 06. 07. 2011.)




Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ističu zastave širom Vojvodine

NOVI SAD - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, u poslednjih nedelju dana, smanjili su broj lokalnih samouprava u pokrajini u kojima nisu bile istaknute zastave Vojvodine. Sada se vojvođanska trobojka vijori u 32 od ukupno 45 opština i gradova, piše današnja Politika.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook