Kostreš: Rusija preko NIS-a radi prljave i špijunske poslove

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 06. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Rusija preko NIS-a radi prljave i špijunske poslove

NOVI SAD - Još od dana kada su Boris Tadić i Vojislav Koštunica poklonili Naftnu industriju Srbije Rusiji, potpisivanjem energetskog sporazuma, NIS je alat Ruske Federacije i režima Vladimira Putina, kojim se Srbija ucenjuje. Očigledno je da se preko NIS rade i drugi prljavi poslovi za Rusiju, kao što je i ova špijunska afera u Rumuniji – kaže za Danas Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

Upitan da li je Naftna industrija Srbije i dalje instrument političkog uticaja Rusije, s obzirom na otkrivenu špijunsku aferu u Rumuniji, čiji se koreni pronalaze upravo u Srbiji, odnosno u NIS, Kostreš kaže da NIS služi za uticaj ruske politike, za povećanje energetske zavisnosti Srbije od Ruske Federacije i, očigledno je, koristi se za niz drugih aktivnosti kojim se ostvaruje njihov uticaj u medijima, zatim u lokalnim samoupravama.

– NIS je oružje neke moći Rusije za ovaj prostor, a naročito Srbiju. To je još jedan jasan dokaz da Srbija mora da raskine energetski sporazum sa Rusijiom, da toj državi uvede sankcije, da uskladi svoju spoljnu politiku sa evropskom – smatra on.

Očigledno je, napominje, da Rusija nije prijatelj Srbije, kao što je očigledno da Rusija koristi NIS za sprovođenje svojih političkih ciljeva, ekonomskih interesa i za određene špijunske poslove.

– Tek ćemo, kada budemo raskinuli energetski sporazum sa Rusima i kada Srbija NIS vrati u svoje vlasništvo, videti koje je sve aktivnosti Rusija radila preko NIS koristeći resurse i uticaj koji NIS ima u našem društvu – zaključuje Kostreš.

(SzILSV, 06.10.2022)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook