Kostreš: Srbija ne zna šta da radi sa autonomijom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne zna šta da radi sa autonomijom Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš navodi da je budžet Vojvodine trenutno manji čak i od budžeta Beograda. U izjavi sa Radio Slobodna Evropa Kostreš objašnjava da je budžet glavnog grada po glavi stanovnika gotovo dva puta veći u odnosu na građane u Vojvodini. Kako kaže, Vojvodini je za narednu godinu namenjeno 75,2 milijarde dinara (oko 644 miliona evra), a budžetom Beograda za glavni grad predviđeno je gotovo 125 milijardi dinara.

LSV

- Ono što je poražavajuće jeste činjenica da Beograd ima znatno veći budžet od pokrajine - navodi Kostreš. 

On ocenjuje da to govori o nesposobnosti političara koji vode Vojvodinu.

- Budžet Vojvodine nikada nije na pravi način obračunat. Ovakva politika pokazuje odnos prema autonomiji Vojvodine i prema građanima i građankama Vojvodine - ističe Kostreš. 

Kako je ocenio, to je i pokazatelj da „Srbija ne zna šta da radi sa Vojvodinom, odnosno sa njenom autonomijom“.

(SzILSV, 22.12.2020)
 



Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je nedavno imenovan za predsednika Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine, izjavio je jutros za RTS, povodom početka rada ove Radne grupe, da će oni dati sve od sebe da se zakon donese što pre.
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je danas da je realno očekivati da zakon o imovini i prihodima AP Vojvodine, bude gotov do početka septembra.
- Tehnički je vrlo jednostavno napraviti taj zakon, a veliki je problem da se on politički usaglasi - rekao je Kostreš u Beogradu, gde se danas prvi put sastala Radna grupa za izradu tog zakona.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook