Kostreš: Srbija ne zna šta da radi sa autonomijom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija ne zna šta da radi sa autonomijom Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš navodi da je budžet Vojvodine trenutno manji čak i od budžeta Beograda. U izjavi sa Radio Slobodna Evropa Kostreš objašnjava da je budžet glavnog grada po glavi stanovnika gotovo dva puta veći u odnosu na građane u Vojvodini. Kako kaže, Vojvodini je za narednu godinu namenjeno 75,2 milijarde dinara (oko 644 miliona evra), a budžetom Beograda za glavni grad predviđeno je gotovo 125 milijardi dinara.

LSV

- Ono što je poražavajuće jeste činjenica da Beograd ima znatno veći budžet od pokrajine - navodi Kostreš. 

On ocenjuje da to govori o nesposobnosti političara koji vode Vojvodinu.

- Budžet Vojvodine nikada nije na pravi način obračunat. Ovakva politika pokazuje odnos prema autonomiji Vojvodine i prema građanima i građankama Vojvodine - ističe Kostreš. 

Kako je ocenio, to je i pokazatelj da „Srbija ne zna šta da radi sa Vojvodinom, odnosno sa njenom autonomijom“.

(SzILSV, 22.12.2020)
 



Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

Više manifestacija povodom Dana žena

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare organizovana je povodom Dana žena i u Bačkoj Topoli, a predsednica Foruma žena Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Hajnalka Virag govorila je o angažmanu žena u politici - njihovom položaju i motivima.
Izjave | Sreda, 09. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV predlaže rešenja za poboljšanje
položaja AP Vojvodine

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće rekonstrukciju Vlade Srbije, a zatim očekuje da se počne sa rešavanjem problema građana Srbije, istakla je danas narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook