Kostreš: Svi da se uključe u razgovore o promeni Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 08. 2017. | Komentara: 0

Kostreš: Svi da se uključe u razgovore o promeni Ustava

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš poručio je da bi svi trebalo da se uključe u razgovore o promeni najvišeg pravnog akta koji je „nefunkcionalan“. 

LSV

Komentarišući odluku Pokreta slobodnih građana, koji predvodi Saša Janković, da raskine saradnju sa DS zbog predloga te partije o promeni Ustava, Kostreš u izjavi za Danas napominje da ne razume ideju da je guranje problema pod tepih opoziciono delovanje i da je važnije vikati „Vučiću, pederu“ „nego razgovarati o ključnim problemima i izazovima sa kojima se sreće ovo društvo“. 

- Nefunkcionalan Ustav je toliko velik problem za državu Srbiju da bi bilo korisno i važno da se svi uključe u razgovore o njegovoj primeni, na čemu LSV insistira više od deset godina. Mislim da su u PSG-u silno pogrešili što su raskinuli saradnju sa DS-om i brine me što je tačka pucanja baš ovo pitanje - naglašava Kostreš.

(BILSV, 18.08.2017)



Izjave | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je deo Srbije, nacionalističke ideje treba sankcionisati

Komentarišući šal Viktora Orbana, na kojem je prikazana velika Mađarska koja obuhvata teritorije Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Vojvodine, ali i druge slične incidente mađarskog premijera, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je Vojvodina deo Srbije, a da se nacionalističke ideje moraju sankcionisati.
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Marton: Država treba da zabrani koncert Baje Malog Knindže

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da Mirko Pajčin, poznat pod pseudonimom Baja Mali Knindža, predstavlja jedan od simbola propadanja društva.
Izjave | Petak, 18. 11. 2022. | Komentara: 0

Nema više sedenja na dve stolice

Pogrešili smo i svesni smo toga. Svojim delima ćemo pokazati šta mislimo i šta želimo da uradimo. Mi moramo da dođemo u novo vreme, sa novim idejama i novom energijom da se borimo za ono zbog čega smo osnovani. Liga socijaldemokrata Vojvodine 32 godine nije odustala, niti će odustati od svog vrednosnog sistema, kazao je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook