Kostreš: Učvrstiti veze sa Evropskom unijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 04. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Učvrstiti veze sa Evropskom unijom

NOVI SAD - Visoki zvaničnici Evropske unije imaju apsolutno pravo da postave pitanje zašto ne postoji izraz zahvalnosti Evropskoj uniji na bilbordima kao što se to čini sa nekim drugim donatorima naročito u situaciji u kojoj se zna da je Evropska unija, ne samo u periodu pandemije nego i u prethodnih deceniju i više, najveći donator u zdravstvo, ali i mnogim drugim oblastima u Srbiji, izjavio je Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine. On je tako ocenio izjavu šefa diplomatije Evropske unije Zozepa Borelja, koji je na sastanku Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta ukazao da se „na pomoć Kine hvali preko bilborda na ulicama Beograda, a zanemaraje pomoč koju je EU davala i ranije i daje sada tokom krize“. 

LSV

Ujedinjena demokratska Srbija, ističe Bojan Kostreš, čiji su LSV i Vojvođanski front sastavni deo, zato je i zahtevala da Vlada Srbije jasno i nedvosmisleno izađe za preciznim podacima o donacijama.

 - Naravno da treba biti zahvalan svakome ko je pomogao u prethodnom periodu, ali se nikako ne sme dozvoliti politička manipulacija. Kada je EU u pitanju, naš stav je da se ne radi samo o zahvalnosti već i potrebi izgradnje i učvršćivanja veza sa zajednicom kojoj želimo da pristupimo kao i slanju jasne političke poruke da Srbija nema i ne želi drugi put osim evropskih integracija -zaključuje Kostreš. 

(SzILSV, 23.04.2020)



Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini bi uskoro mogao u proceduru

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je za dnašnji Dnevnik da očekuje da će do kraja ove nedelje biti okončane konsultacije o radnom tekstu zakona o javnoj svojini, te da bi potom za svega nekoliko dana mogao biti sačinjen tekst koji će biti prosleđen u proceduru.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao radove na gradskom stadionu

NOVI SAD - Prvi, od četiri buduća reflektora stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu, montiran je danas ispred istočne tribine gradskog stadiona. Kako je najavljeno prilikom obilaska današnje montaže, u narednom periodu postaviće se i ostala tri reflektora čime će stadion "Karađorđe" ispuniti sve uslove za održavanje sportskih takmičenja i utakmica u noćnim terminima.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Usvojen amandman LSV koji garantuje 30 odsto žena u parlamentu

NOVI SAD/BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će usvajanje amandmana na Zakon o izboru narodnih poslanika, koji predviđa da svaki treći kandidat na izbornoj listi bude žena omogućiti da u parlamentu bude obezbeđeno prisustvo 30 odsto žena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook