Kostreš: Učvrstiti veze sa Evropskom unijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 04. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Učvrstiti veze sa Evropskom unijom

NOVI SAD - Visoki zvaničnici Evropske unije imaju apsolutno pravo da postave pitanje zašto ne postoji izraz zahvalnosti Evropskoj uniji na bilbordima kao što se to čini sa nekim drugim donatorima naročito u situaciji u kojoj se zna da je Evropska unija, ne samo u periodu pandemije nego i u prethodnih deceniju i više, najveći donator u zdravstvo, ali i mnogim drugim oblastima u Srbiji, izjavio je Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine. On je tako ocenio izjavu šefa diplomatije Evropske unije Zozepa Borelja, koji je na sastanku Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta ukazao da se „na pomoć Kine hvali preko bilborda na ulicama Beograda, a zanemaraje pomoč koju je EU davala i ranije i daje sada tokom krize“. 

LSV

Ujedinjena demokratska Srbija, ističe Bojan Kostreš, čiji su LSV i Vojvođanski front sastavni deo, zato je i zahtevala da Vlada Srbije jasno i nedvosmisleno izađe za preciznim podacima o donacijama.

 - Naravno da treba biti zahvalan svakome ko je pomogao u prethodnom periodu, ali se nikako ne sme dozvoliti politička manipulacija. Kada je EU u pitanju, naš stav je da se ne radi samo o zahvalnosti već i potrebi izgradnje i učvršćivanja veza sa zajednicom kojoj želimo da pristupimo kao i slanju jasne političke poruke da Srbija nema i ne želi drugi put osim evropskih integracija -zaključuje Kostreš. 

(SzILSV, 23.04.2020)



Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook