Kostreš: UDS se suprotstavlja Vučićevom režimu i nacionalizmu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 03. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: UDS se suprotstavlja Vučićevom režimu i nacionalizmu

BEOGRAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta Bojan Kostreš rekao je da je VF našao saveznike u centralnoj Srbiji s kojima će se zajedno boriti da budu alternativa nacionalističkoj i centralističkoj vlasti Aleksandra Vučića, ali i nacionalističkoj i centralističkoj opoziciji.

LSV

- Mi smo svi tu da se borimo za interese građana i građanki Srbije, svi smo tu da se suprotstavimo režimu Aleksandra Vučića i svi smo tu da se suprotstavimo nacionalizmu - poručio je Kostreš na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljena koalicija Ujedinjena demokratska Srbija, u okviru koje će Vojvođanski front izaći na parlamentarne izbore.

On je istakao da Srbija zaslužuje Ujedinjenu demokratsku Srbiju kako bi se suprotstavila režimu, ponudila rešenja i da je bolje izaći na izbore i pod lošim uslovima „nego ostaviti Vučića da i dalje ima sve“.

- Ujedinjena demokratska Srbija je grupacija ljudi koji žele da se na zakonom definisan parlamentaran način na izborima, iako su izborni uslovi loši, suprotstave postojećoj politici – zaključio je Kostreš.
(SzILSV, 10.03.2020)



Izjave | Ponedeljak, 16. 01. 2012. | Komentara: 0

LDP se ne bori za autonomiju

Predsednik LDP Čedomir Jovanović je dok je bio na vlasti činio sve suprotno od onog za šta se danas zalaže kada je u pitanju autonomija Vojvodine. Saradnja sa LDP posle izbora je moguća ali na jasno dogovorenim ciljevima, kaže za Danas Aleksandra Jerkov, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Crkva ne treba da se bavi politikantstvom

NOVI SAD – Komentarišući optužbe Eparhije bačke da će 70. godišnjica novosadske Racije biti obeležena sa dve odvojene komemoracije zbog sukoba Srpske pravoslavne crkve i vlasti Novog Sada, predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović kaže za današnji Dnevnik da je situacija zapravo drugačija.
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Niko nema tapiju na osnivanje stranke

NOVI SAD – Komentarišući optužbe predsednika Rusinske demokratske stranke Miroslava Besermenjija da je osnivanje stranke „Zajedno za Vojvodinu“ zapravo manipulacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, portparolka LSV Aleksandra Jerkov rekla je za Blic da „niko nema tapiju na osnivanje stranke, pa zašto bi to Berermenji uskraćivao Oleni Papugi koja i dalje ostaje članica Lige“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook