Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

ZRENJANIN / NOVI SAD – Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- To znači da bi pitanje pijaće vode, ne samo u Zrenjaninu nego u svim delovima Vojvodine u kojima nema zdrave i dobre pijaće vode, moglo da bude rešeno. Bilo bi rešeno i pitanje kvalitetnog vazduha sa kojim imamo sve više problema, zatim pitanja kao što je da vozovi iskaču iz šina, da imamo uništenu i devastiranu putnu i železničku infrastrukturu. To su sve stvari koje bi bile rešavane i omogućile bi bolji i kvalitetniji život stanovnika i Vojvodina i čitave Srbije – istakao je on. 

Kostreš je ukazao i da su subvencije za poljoprivrednike po hektaru nekoliko desetina evra, a u zemljama u okruženju koje su članice Evropske unije su oko 300 evra. 

- To su konkretne stvari koje će omogućiti bolji ikvalitetniji život našim ljudima. Da ne govorim o tome da su najveći donatori i investitori u Srbiji članice EU. Mi moramo da kažemo da želimo da živimo dobro, kvalitetno. Ljudi se sećaju kako smo mi u Zrenjaninu živeli osamdesetih godina, a kako se živelo u Temišvaru i Segedinu. Danas su Temišvar i Segedin ono što je Zrenjanin bio devedesetih godina. To je najkonkretniji primer šta znači kada neka zemlja uđe u Evropsku uniju – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 07.02.2023)



Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.
Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook