Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 0

Eparhija nema pravo da deli lekcije gradskoj vlasti

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović reagovao je danas na optužbe Eparhije bačke u vezi sa organizacijom 70. godišnjice Novosadske racije, te političkih stavova koje je tom prilikom iznela.
Izjave | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je na putu kući

NOVI SAD –  Tokom proteklih deset godina usvojena su dva Omnibus zakona, novi Statut AP Vojvodine i Zakon o prenosu nadležnosti, ali to nije ni blizu onoga što je Pokrajini neophodno i za šta se Liga socijaldemokrata Vojvodine bori, istakao je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Ponedeljak, 16. 01. 2012. | Komentara: 2

Srbija nije monarhija

NOVI SAD - Predlog zakona o dvorskom kompleksu, koji predviđa niz privilegija i nastavak plaćanja troškova Aleksandra i Katarine Karađorđević iz budžeta (za šta je prošle godine izdvojeno 400.000 evra), pred poslanicima treba da brani ministar kulture Predrag Marković, koji je član Krunskog saveta, piše današnji Pres.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook