Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Usvajanje izmena zakona nije pobeda URS

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da usvajanje izmena Zakona o finasiranju lokalnih samouprava nije pobeda Ujedinjenih regiona Srbije, već samo donošenje jednog od stotinu zakona, koji je pri tom značajno izmenjen amandmanima Demokratske stranke.

Bojan Kostreš

"U svakom slučaju, nismo glasali za zakon, što je jasna poruka da, iako treba da se donese boljitak, ovaj nije najbolji, pre svega za Vojvodinu " kaže Kostreš.

"Trebalo ga je doneti i mi pozdravljamo što se URS zalaže za decentralizaciju, a mislimo da je uz nju veoma važna regionalizacija i da ćemo zajedno moći da uradimo mnogo. To što smo bili uzdržani ne znači da smo protiv URS-a, već je kvalitet bio razlog " zaključuje Kostreš.

(BILSV, 28.06.2011.)




Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba fotografija posleratnih predsednika Skupštine grada

NOVI SAD - Izložba predsednika Skupštine grada, koji su se nalazili na čelu novosadskog parlamenta od Drugog svetskog rata, otvorena je danas u holu ispred Velike sale Skupštine. Izložbu je otvorio predsednik gradskog parlamenta Aleksandar Jovanović, a od nekadašnjih predsednika okupljenima se obratio Jovan Dejanović.
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Zašto nije suđeno ratnim huškačima?

NOVI SAD - Otvarajući izložbu kustoskinje Kiristine Meneši u Muzeju Vojvodine pod nazivom "Ratna propaganda u Vojvodini 1941-1945" predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da su ovakve izložbe beskonačno važne "jer su zlo fašizma i zlo nacizma nešto što se uvek može vratiti". 
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Beogradskim strankama važnije centrale od interesa Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući podatke po kojima bi i na predstojećim pokrajinskim izborima veliki broj ljudi glasao pre svega za velike političke partije sa sedištem u Beogradu, Aleksandra Jerkov, portparolka i republička poslanica Lige socijademokrata Vojvodine, za Nacionalni građanski ističe da je problem u tome što se izbori održavaju istovremeno, iako teme nisu iste na lokalu i na nivou države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook