Otvorena izložba fotografija posleratnih predsednika Skupštine grada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 12. 05. 2011. | Komentara: 0

Otvorena izložba fotografija posleratnih predsednika Skupštine grada

NOVI SAD - Izložba predsednika Skupštine grada, koji su se nalazili na čelu novosadskog parlamenta od Drugog svetskog rata, otvorena je danas u holu ispred Velike sale Skupštine. Izložbu je otvorio predsednik gradskog parlamenta Aleksandar Jovanović, a od nekadašnjih predsednika okupljenima se obratio Jovan Dejanović.

- Danas je jedna od retkih prilika kada se spajaju javna funkcija i lično zadovoljstvo i izuzetno mi je drago što mogu da pozdravim nekadašnje predsednike Skupštine grada. Vi ste svojim angažmanom i radom u najvažnijoj instituciji u gradu dali velik doprinos razvoju Novog Sada i činite važan deo njegove istorije - poručio je Jovanović. On je kazao da je pred njim "velika obaveza i želja", da radom zasluži mesto među nekadašnjim predsednicima.

- Izložba koju danas otvaramo predstavlja i skroman način da se odužimo svima onima koji su deo svog profesionalnog i stručnog rada utkali u razvoj našeg grada - istakao je Jovanović.
Nekadašnji predsednik Skupštine grada Jovan Dejanović istakao je da je biti prvi čovek grada "najveća čast", ali i da to predstavlja "najveću obavezu".

- Okolnosti u kojima smo radili bile su različite i uticale su na rezultate našeg rada. Predsednici čije se fotografije ovde nalaze dosta su dali za razvoj našeg grada - kazao je Jovanović. Među fotografijama predsednika nalaze se Prota Alimpije Popović, Dušan Ibročić, Radomir Radujkov, Todor Jovanović, Miloslav Gonja, Boža Melkus, Tima Vrbaški, Dušan Ilijević, dr Milan Čanak, Jovan Dejanović, Branislav Mindić, Zdravko Mutin, Aleksandar Horvat, Boško Petrov, Vlada Popović, Dr Vladimir Divjaković, Milorad Mirčić, Milorad Đurđević, Đuro Bajić, Mihajlo Svilar, Stevan Vrbaški, Borislav Novaković, Zoran Vučević i Aleksandar Jovanović. Izložba posleratnih predsednika Skupštine grada biće otvorena i u predstojećoj Noći muzeja, u subotu, 14. maja, a nakon toga će se fotografije postaviti u Holu zgrade Skupštine.

(BILSV, 12.05.2011.)




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook