Kostreš: Važna je tema sastanka opozicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 01. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Važna je tema sastanka opozicije

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine održaće sutra sednicu Predsedništva na kojoj će biti doneta odluka o daljim političkim aktivnostima, a zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš za Dnevnik kaže, komentarišući poziv za sastanak opozicionih partija 19. januara, da nema razloga da se ne dođe na taj sastanak i ne sasluša šta ko od opozicionih prvaka ima da kaže.


– Koliko poznajem odnose unutar Lige, gotovo je izvesno da će odluka stranke biti da samostalno idemo i na pokrajinske i na lokalne izbore. Ali naravno da nećemo biti smetnja saradnji opozicionih stranaka. Suština je, međutim, u tome šta će biti tema okupljanja opozicije. Ako je to okupljanje radi okupljanja i pukog prelaska cenzusa, onda to nas ne zanima. No, ukoliko je reč o ideji stvaranja čvrstog građanskog bloka, koji će, što je za nas naročito važno, imati nedvosmislenu provojvođansku politiku, spremni smo da o tome razgovaramo – pojasnio je Kostreš za Dnevnik.

(BILSV, 17. 01. 2016)



Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook