Kostreš: Važniji sistem izbora poslanika od njihovog broja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 29. 04. 2015. | Komentara: 0

Kostreš: Važniji sistem izbora poslanika od njihovog broja

NOVI SAD – Komentarišući najavu premijera Aleksandra Vučića da će, u sklopu ustavne reforme biti smanjen i broj poslanika u Skupštini Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je mnogo važniji sistem po kojem se poslanici biraju, nego koliko ih danas sedi u parlamentu. Kako prenosi Politika, Kostreš ne smatra da bi došlo do neke spektakularne uštede ukoliko bi se smanjio broj poslanika.

LSV

Na pitanje da li bi u slučaju smanjenja broja poslanika u Skupštini Srbije trebalo da se smanji i broj poslanika u Skupštini AP Vojvodine, on je istakao da se to ne bi završilo samo na republičkom parlamentu.

- Smanjenje na republičkom nivou podrazumeva i manji broj poslanika ne samo u pokrajinskoj skupštini, nego i u Beogradu, ali i drugim lokalnim samoupravama. To bi bila logična lančana reakcija – dodaje Bojan Kostreš.

(BILSV, 29.04.2015)





Izjave | Utorak, 08. 02. 2022. | Komentara: 0

Vojvodina od 2006. zakinuta za 200 milijardi dinara, 15 milijardi dovoljno za jedan regionalni vodovod

Poslanik poslaničkog kluba Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija Saša Šućurović izjavio je da poslanici ovog kluba neće podržati predloženi rebalans budžeta AP Vojvodine za 2022. godinu.
Izjave | Ponedeljak, 07. 02. 2022. | Komentara: 0

Čanak o vređanju Vičevića: Utakmica nije trebala da počne dok se ne skloni transparent

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oglasio se povodom neprijateljskog dočeka koji su navijači Crvene zvezde priredili novom treneru ovog vaterpolo kluba, Kotoraninu, Mirku Vičeviću. 
Izjave | Subota, 05. 02. 2022. | Komentara: 0

Marton: Vratićemo Vojvodinu u parlament

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da će Glavni odbor LSV u narednih nekoliko dana doneti odluku sa kim će izaći u koaliciji na parlamentarnim izborima, kao i da li će imati svog kandidata ili će podržati nekog kandidata za predsednika Srbije. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook