LDP i SVM mogući partneri za ustavno definisanje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 03. 2013. | Komentara: 0

LDP i SVM mogući partneri za ustavno definisanje Vojvodine

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić potvrdio je za Danas da su u toku razgovori o onome što Liga zagovara poslednjih dvadesetak godina.

LSV
 
- Reč je o ustavnom definisanju Vojvodine na način kako bi konačno možda Ustav prošao u Pokrajini na nekom referendumu, jer prošli put to nije bio slučaj. Insistiraćemo na izvršnoj, sudskoj i zakonodavnoj vlasti Pokrajine. Naši mogući partneri u tome su LDP i SVM , ali do formalizovanja saradnje još nije došlo – rekao je Stojšić.
 
Na pitanje da li LSV i u Demokratskoj stranci vidi potencijalnog partnera za promenu Ustava, Stojšić navodi da je Liga u koaliciji sa DS u Skupštini APV, ali, budući da se dogovor tiče ustavnih reformi, a da je DS podržala postojeći Ustav, saradnja na tom polju baš i nije realna.

(BILSV, 01.03.2013)



Izjave | Subota, 09. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Srbija ne prepoznaje manjine kao potencijal

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da Srbija još ne prepoznaje manjine kao potencijal društva.
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio pakete u naselju Bangladeš

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović posetili su danas, povodom Svetskog dana Roma posetili danas naselje Bangladeš i tom prilikom stanovnicima ovog romskog naselja uručili pakete pomoći. Nakon obilaska nekoliko porodica kojima je predao pakete, Jovanović je čestitao prisutnim članovima ove zajednice i svim građanima i građankama romske nacionalnosti Svetski dan Roma.
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, na čijem je čelu funkcioner LSV, Daniel Petrović izdvojio je urgentno preko 400 miliona dinara za posebno ugrožena područja Severnog i Srednjeg Banata, kao i za ostala područja na teritoriji AP Vojvodine ugrožena podzemnim i površinskim vodama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook