Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

ADAŠEVCI - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju su činili potpredsednici stranke Nada Lazić, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Marton učestvovala je danas na komemorativnoj svečanosti povodom 66. godišnjice probijanja Sremskog fronta i tom prilikom položili venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.

Komemoraciji je prisustvovalo oko gotovo 2000 građana, a Aleksandar Marton je tom prilikom istakao da je dobro što najzad dolaze neka druga vremena i što se, posle petnaestak godina ćutanja o velikim datumima iz Narodnooslobodilačke borbe i antifašističkog pokreta na teritoriji bivše Jugoslavije, ti datumi ponovo obeležavaju.

"Zaista je bilo impozantno videti i starije ljude koji su bili učesnici tih dana na jednom od najznačajnijih frontova na ratištima u Drugom svetskom ratu, ali i jako puno mladih ljudi koji u svom srcu nose ideju antifašizma koja je poslednjih petnaestak godina nekako posustajala i na žalost, mesto prepuštala idejama ultradesnice, nacizma, fašizma i ksenofobije. Današnje prisustvo potpredsednika LSV je pokazalo da postoji politička opcija koja već 21 godinu otvoreno negira ideje fašizma i želi da se one zatru u korenu " rekao je Marton. On je dodao da je današnji skup pokazao da je ideja antifašizma jaka, da je treba negovati, kao i da sve stvari vezane za pojavne oblike fašizma treba nazivati pravim imenima.

"Vinovnike bilo kakvog ekscesa na verskoj, nacionalnoj i rasnoj prirodi treba najstrožije kažnjavati, jer samo tako ćemo mladim generacijama poslati jasnu poruku da se zločin ne isplati " naveo je Marton. On je upozorio da bi, ako se to zaboravi i ako glasovi protiv fašizma ne budu jaki, mogli da se nagledamo novih sremskih frontova, kao što je već bio slučaj na ovim prostorima početkom devedesetih godina.

(BILSV, 12.04.2011.)
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook