Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.

"Sa premijerom Cvetkovićem dogovoreno je formiranje radne grupe koja će se angažovati na izradi ovih zakona. Mi ne želimo da ti zakoni budu partijsko rešenja, već želimo da se u njihovu izradu uključe i stručnjaci i predstavnici drugih stranaka. Mi znamo da su ti zakoni uslov za evropske integracije, ali rok za njihovo donošenje je septembar, odnosno oktobar. Moram da pomenem da su svi rokovi iz Ustava davno probijeni " objasnila je za Danas Jerkova. Na pitanje u čemu se razlikuju predlozi Ujedinjenih regiona Srbije i LSV, Jerkov kaže da je Liga zagovornik jasnog definisanja zakona, odnosno definisanja imovine koja treba da bude vraćena.

"LSV se zalaže, recimo, da se Vojvodini vrati sve ono što joj je oduzeto 1988. godine. Popis imovine već postoji, a to znači da ćemo tražiti da se vrate javna preduzeća poput pošte, elektroprivrede, železnice, telekomunikacionih sistema. Jasno je da za to nema baš mnogo sluha unutar vladajuće koalicije, a Vojvodina bi u tom kontekstu morala biti obeštećena i za privatizaciju Naftne industrije Srbije. Regulativa EU u tom smislu nije striktna, odnosno od nas se zahtevaju usvajanje zakona i načelna decentralizacija vlasti. Dakle, mnogo toga je na nama samima " zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 04. 2011.)Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook