Liga prihvatila Pastorov poziv

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 09. 2014. | Komentara: 0

Liga prihvatila Pastorov poziv

NOVI SAD – Predsednik Poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine  u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški potvrdio je da će se ta stranka odazvati pozivu predsednika Skupštine Vojvodine i lideru Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

LSV

Bogaroški je za portal Autonomija.info ocenio da je prvo potrebno videti o čemu će se tačno razgovarati i šta je ideja koncentracione vlade.
– Da vidimo koji su to politički principi i smisao takve vlade, kao i šta bi to donelo građanima Vojvodine – rekao je Bogaroški. On je podsetio da je predsedništvo LSV koje je zasedalo prošle nedelje usvojilo platformu sa političkim postulatima i dalo rok od 30 dana da se pregovori te stranke o Pokrajinskoj vladi privedu kraju.
– Postigli smo i visok stepen saglasnosti sa Demokratskom strankom i očekujem da će se vrlo brzo krenuti u realizaciju dogovorenog – rekao je Bogaroški. Na pitanje kakav će biti odgovor LSV ukoliko DS na razgovorima ostane pri odluci da neće učestvovati u vladi čiji je deo i Srpska napredna stranka, Bogaroški je istakao da tada nema reči o koncentracionoj vladi, već u tom slučaju političke stranke pregovaraju o pravljenju neke druge većine. On je dodao i da ne želi da licitira ishodom razgovora koji se očekuje u utorak.

(BILSV, 11. 09. 2014)



Izjave | Subota, 25. 09. 2021. | Komentara: 0

Ustav svima garantuje pravo na identitet, pa i Vojvođanima

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da omogućavanje građanima da se izjasne kroz regionalnu odrednicu Vojvođanin nije stvaranje nove nacije.
Izjave | Sreda, 22. 09. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Zašto niko nije reagovao na činjenicu da nestaje nafte?

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš upitao je zašto se neko iz vlasti oglasio tek sada i rekao da su zalihe nafte u Srbiji potrošene, ako se takav ishod nazirao odavno. 
Izjave | Ponedeljak, 20. 09. 2021. | Komentara: 0

Borba za građanska društva na Balkanu mora biti snažna

Borba za građansku Bosnu i Hercegovinu, borba za građansku Crnu Goru, borba za Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu, to su stvari koje su preduslov za ovaj balkanski sistem spojenih sudova gde je gotovo nemoguće da bilo ko od nas živi normalno ako bilo ko od nas ne živi normalno, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook