Liga prihvatila Pastorov poziv

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 09. 2014. | Komentara: 0

Liga prihvatila Pastorov poziv

NOVI SAD – Predsednik Poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine  u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški potvrdio je da će se ta stranka odazvati pozivu predsednika Skupštine Vojvodine i lideru Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

LSV

Bogaroški je za portal Autonomija.info ocenio da je prvo potrebno videti o čemu će se tačno razgovarati i šta je ideja koncentracione vlade.
– Da vidimo koji su to politički principi i smisao takve vlade, kao i šta bi to donelo građanima Vojvodine – rekao je Bogaroški. On je podsetio da je predsedništvo LSV koje je zasedalo prošle nedelje usvojilo platformu sa političkim postulatima i dalo rok od 30 dana da se pregovori te stranke o Pokrajinskoj vladi privedu kraju.
– Postigli smo i visok stepen saglasnosti sa Demokratskom strankom i očekujem da će se vrlo brzo krenuti u realizaciju dogovorenog – rekao je Bogaroški. Na pitanje kakav će biti odgovor LSV ukoliko DS na razgovorima ostane pri odluci da neće učestvovati u vladi čiji je deo i Srpska napredna stranka, Bogaroški je istakao da tada nema reči o koncentracionoj vladi, već u tom slučaju političke stranke pregovaraju o pravljenju neke druge većine. On je dodao i da ne želi da licitira ishodom razgovora koji se očekuje u utorak.

(BILSV, 11. 09. 2014)



Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

ADAŠEVCI - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju su činili potpredsednici stranke Nada Lazić, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Marton učestvovala je danas na komemorativnoj svečanosti povodom 66. godišnjice probijanja Sremskog fronta i tom prilikom položili venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Čapo: Traktor nije luksuz

ZRENJANIN - Neophodno je izmeniti odluku Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina i LSV pokreće akciju u više od 200 vojvođanskih mesta gde će od građana zatražiti podršku za svoj zahtev da se registracija poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dejan Čapo.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook