LSV je insistirala na zabrani SRS, SPS, JUL i SSJ. Nisu nas poslušali

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 21. 11. 2021. | Komentara: 0

LSV je insistirala na zabrani SRS, SPS, JUL i SSJ. Nisu nas poslušali

BEOGRAD / NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je na prostorijama LSV istaknut transparent sa porukom da je Ratko Mladić ratni zločinac da ne bi bilo nesporazuma oko toga šta ligaši misle. 

LSV

- Imate potpuno budalastu situaciju u kojoj s jedne strane ratni zločinci kao što je Ratko Mladić dobijaju murale po gradovima širom Srbije, a onda kada napišete na platnu Ratko Mladić je ratni zločinac onda se pojave momci koji se veru po krovovima i gađaju platno jajima. Na transparentu je napisano „Ratko Mladić je ratni zločinac osuđen za genocid. Bio je ispod toga i mali post skriptum, moja lična poruka: Jebo mu ja mater i njemu i onome kome je on heroj. I moj potpis – istakao je Čanak i dodao da ligaši nisu vandali pa da žvrljaju po fasadama.

Transparent je istog dana gađan jajima, a kasnije i skinut sa krova zgrade. Čanak ističe da je poseban problem, koji ga je dodatno zabrinuo, to što je polovina mladića koja je skinula transparent maloletna, rođena između 2003. i 2006. godine.

- To su deca koja imaju potrebu da brane lik i delo Ratka Mladića, to su deca koja su naučena da je to njihov identitet. To govori o dubokom porazu pokušaja da se suoči sa istorijom - istakao je Čanak.

Ponovio je da je još 2000. godine, nakon promena, insistirao „na lustraciji, na zabrani rada tzv. političkih stranaka, a u stvari zlčinačkih organizacija kao što su SRS, SPS, JUL i SSJ, da njihova rukovodstva budu lustrirana, da im se zabrani političko delovanje, da se raspuste te organizacije, da se utvrdi politička odgovornost za sve ono što se događalo za vreme njihove dominacije i da se nešto preduzme na tu temu“. 

- Pošto do toga nije došlo, kao što je neko mudro rekao već tada, 5. oktobra su se plašili za svoj život, 6. za imovinu, 7. su krenuli da se vraćaju. I to se dogodilo. Došli smo u poziciju da danas imamo brutalnu reviziju istorije, nema to veze samo sa najnovijim ratovima iz devedesetih, nego imate i reviziju istorije iz Prvog svetskog rata, iz Drugog svetskog rata – naglasio je on.

Upitan ko bi mogao da instrumentalizuje te mlade ljude, Čanak je istakao da postoje paradržavne organizacije koje se time bave. 

- Ne mislite valjda da su ove fašističke falange, Levijatan i slično, pale sa neba. To sve neko izdržava, plaća, organizuje. Režim to plaća – dodao je.

Osnivačica Centra za evroatlantske studije Jelena Milić, koja je, takođe, gostovala u emisiji, kaže da je vreme da im se vlast zahvali, kao što je i DOS to uradio. Čanak je istakao da se oni nikada neće zahvaliti tim organizacijama, već da je potrebno ponuditi rešenja. 

- Rešenja se nude, konkretna rešenja, a ne galamom Vučiću pederu i drži ne daj. Ako hoćete ozbiljno da razgovaramo o tome, onda se moramo vratiti na početak. Početak se zove da li nama trebaju drugi ljudi u politici. Ja bih rekao ne. Nama trebaju bolji ljudi, a ne drugi ljudi. Ti bolji su nešto što mora da se izneguje i stvori – zaključio je on.

Istakao je da trenutnoj vlasti zamera nacionalizam, etnocentrizam koji je u korenu svega, državni centralizam. 

- SNS je preuzela model kojim je vladala DS uz mnogo manju podršku, ali je isti model uzet i sada je potpuno po vertikali sve preuzeto i sada nemate prostor za političko delovanje, jer je politička scena, kao takva, manje-više ugušena – kazao je lider LSV.

(SzILSV, 21.11.2021)Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2022. | Komentara: 0

Država da preuzme upravljanje NIS-om

Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da o prodaji Naftne industrije Srbije Rusima i o povlašćenoj rudnoj renti nisu odlučivali građani na čijoj se teritoriji nalazi 95% imovine NIS-a.
Izjave | Sreda, 13. 04. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Vučić se pravi da je Tito

Aleksandar Vučić pokušava da igra igru u međunarodnim okvirima koju je vrlo uspešno uspevao da igra Josip Broz Tito. A to je politika nesvrstavanja i, kako se to tada zvalo, miroljubive aktivne koegzirstencije. Ali, niti je Srbija Jugoslavija, niti je Vučić Tito, niti je svet onakav kakav je bio pre 60 godina – kaže za Danas Nenad Čanak
Izjave | Četvrtak, 07. 04. 2022. | Komentara: 0

Sve niži nivo bezbednosti građana Vojvodine i Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je iznenađen hapšenjem načelnika novosadske policije Slobodana Malešića, ali da to svedoči da je bezbednost u Vojvodini i celoj Srbiji na niskom nivou.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook