LSV na pokrajinske i izbore u Novom Sadu ide samostalno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 02. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV na pokrajinske i izbore u Novom Sadu ide samostalno

NOVI SAD - Šef Izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine za Novi Sad i Bačku i potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Robert Kolar izjavio je danas da će Liga na pokrajinske i lokalne izbore u Novom Sadu izaći samostalno, a da postoji mogućnost da na republičke izbore izađe u koaliciji sa LDP-om i SDS-om. Konačna odluka o tome, kako je kazao, trebalo bi da bude doneta na večerašnjoj sednici Glavnog odbora stranke.


 
- Predsedništvo LSV-a je donelo preporuku i tražilo podršku članstva da na pokrajinske izbore idemo samostalno i upravo je večeras sednica Glavnog odbora na kojoj će se o tome odlučivati, ali koliko ja poznajem Ligu socijaldemokrata Vojvodine to će biti samostalan izlazak na pokrajinske izbore, a gotovo sam siguran da ćemo i na lokalne izbore u Novom Sadu izaći samostalno. Ta odluka će biti doneta sutra na sednici Gradskog odbora LSV - rekao je Kolar za Tanjug.
 
Govoreći o koaliciji na republičkom nivou on je rekao da LSV nije imala nikakav raniji dogovor o koaliciji sa LDP i SDS, već da su sa tim strankama vođeni razgovori koji su i dalje otvoreni i, kako je naglasio, nisu završeni.
 
- U razgovorima LDP-a i SDS-a sa Demokratskom strankom nismo učestvovali i to nije naša stvar. Svakako da smo pratili šta se dešava, a da li ćemo započete razgovore o koliciji nastavljati ili ne znaće se posle večerašnje sednice Glavnog odbora - rekao je Kolar.
 
On je apostrofirao da je regularnost izbornog procesa važna, podsetivši da je LSV u poslednje četiri godine stalno skretala pažnju javnosti na neregularnosti koje su se dešavale u pogledu kupovine glasova, pa se Liga obratila i policiji od koje je, po Kolarovim rečima, dobijen odgovor da će sa svim onim na šta policija ima pravo, ovi izbori biti ozbiljno kontrolisani.
 
(BILSV, 02.03.2016)



Izjave | Subota, 14. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani ne misle ništa dobro o naprednjacima

Komentarišući promociju novih članova Srpske napredne stranke, koji uglavnom dolaze iz sveta sporta i desnog bloka, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan kostreš kaže da svako ima pravo da se učlani kad hoće u koju god stranku.
Izjave | Sreda, 11. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Odlaganje lokalnih izbora dokaz da SNS nije sigurna u pobedu u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je da su gotovo sve lokalne samouprave u Vojvodini ostavljene za izbore na proleće. I to bi, kako kaže bilo fer, ako bi se uz te lokalne izbore organizovali i pokrajinski. 
Izjave | Ponedeljak, 18. 09. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Šešeljev generalni sekretar i radikalska perjanica se ne mogu pobediti populizmom i nacionalizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da su sada drugačije okolnosti nego 5. oktobra 2000. godine i da bi, svakako, opozicija prvo trebala da pobedi na izborima, pa tek onda da je, ukoliko za time bude bilo potrebe, brani na ulici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook