Maksimalno koristiti nadležnosti Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 22. 07. 2012. | Komentara: 0

Maksimalno koristiti nadležnosti Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući da li je odluka Ustavnog suda Srbije umanjila značaj pokrajinskog parlamenta, portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je juče u emisiji „Politbiro" na RTV Vojvodine, da Skupština APV ima pravo da republičkom parlamentu predlaže zakone, amandmane, izmene i dopune zakona, da to pravo do sada nije koristila, ali da može i dalje.

jerkov

- Moj savet predsedniku Skupštine AP Vojvodine Ištvanu Pastoru bio bi upravo da te nadležnosti ovog puta maksimalno iskoristi - navela je Jerkova. Ona ističe da Skupština Vojvodine nije toliko diskreditovana ni kada su u pitanju druge nadležnosti, s obzirom na to da Vojvodina sve svoje nadležnosti i ne vuče isključivo iz Zakona o utvrđivanju nadležnosti i Statuta Autonomne Pokrajine Vojvodine, nego i iz mnogih drugih zakona koji su usvojeni u Skupštini Srbije.

- Nisu ovo jedini zakoni na kojima počiva autonomija Vojvodine i ukoliko neko misli da na takav način može da ukine autonomiju Vojvodine ili da je umanji, vrlo brzo će otkriti da se prevario - istakla je Jerkova.

(BILSV, 22. 07. 2012.)




Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2011. | Komentara: 0

Sada se možemo okrenuti evropskim integracijama

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića znači raskid sa prošlošću i mogućnost da se Srbija najzad okrene budućnosti, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak u uključenju u vesti TV Prva. Kako je naveo, sada bi na površinu, naročito kroz saradničku mrežu koja je štitila Ratka Mladića sve ove godine, trebalo da isplivaju vrlo indikativni detalji o tome ko je sve bio umešan u njegovo skrivanje.
Izjave | Sreda, 25. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini bi uskoro mogao u proceduru

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš izjavio je za dnašnji Dnevnik da očekuje da će do kraja ove nedelje biti okončane konsultacije o radnom tekstu zakona o javnoj svojini, te da bi potom za svega nekoliko dana mogao biti sačinjen tekst koji će biti prosleđen u proceduru.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Žene u politici u Srbiji vrede jednako kao i muškarci

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemorkata Vojvodine Aleksandra Jerkov pozvala je danas ponovo poslanike Narodne skupštine republike Srbije da podrže amandman kojim se obezbeđuje 30 odsto žena u republičkom parlamentu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook