Marton (LSV): Ima li DS komentar povodom posete Dveri ekstremno desničarskom nemačkom AfD-u

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 22. 12. 2019. | Komentara: 0

Marton (LSV): Ima li DS komentar povodom posete Dveri ekstremno desničarskom nemačkom AfD-u

Novi Sad - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton postavio je danas Demokratskoj stranci pitanje da li imaju stav povodom posete predstavnika pokreta Dveri ekstremno desničarskoj partiji AfD u Nemačkoj.

LSV

- Imaju li demokrate bilo kakav stav o poseti lidera Dveri esktremno desnoj AfD u Nemačkoj? - napisao je Marton na Tviteru.

Delegacija Srpskog pokreta Dveri, u kojoj su bili predsednik Boško Obradović i internacionalni sekretar stranke Dragana Trifković, boravila je prekjuče u radnoj poseti nemačkom Bundestagu, gde se sastala s više poslanika krajnje desničarske Alternative za Nemačku (AfD). DS je koalicioni partner Dveri u opozicionom Savezu za Srbiju.
(SzILSV, 22.12.2019)



Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.
Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook