Marton: Čanak ostaje sa nama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton: Čanak ostaje sa nama

NOVI SAD - Portparol LSV Aleksandar Marton kaže da Liga uvažava odluku Nenada Čanka, da se on povuče sa čela, ali da on svakako ostaje sa ligašima. Podseća da je Čanak i dalje pokrajinski poslanik.

LSV

- Za njega ima puno mesta i prostora u stranci, a znajući Nenada, sve što novo rukovodstvo bude očekivalo od njega, neće biti problem da on to ispuni. Čanak je, pre svega, branio Vojvodinu od fašizma, ratničkih politika i nacionalizma i uspeo je da reč „Vojvodina“ zadrži u orbiti. Da nije bilo LSV devedesetih, verujte, pitanje je da li bi ostalo „a“ od autonomije. Time je Čanak zavredio poštovanje svih iz Lige, demokratske Srbije, ali i šire. Podsetimo, nagradu za mir dobio je od Vilija Branta, kancelara Nemačke, 1992. godine - izjavio je Marton za Danas.

On kaže i da je rano još govoriti o mogućim novim imenima na čelu partije, uskoro kreće kandidacioni proces, te ohrabruje sve ligaše da se kandiduju i za Predsedništvo i za Glavni odbor LSV.

(SzILSV, 21.09.2022)



Izjave | Sreda, 23. 03. 2011. | Komentara: 0

Nismo spremni za povlačenje bilo koga od naših predstavnika iz Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine je zadovoljna radom naša dva člana vojvođanske vlade i mi nismo spremni da predložimo povlačenje bilo koga od njih dvojice - izjavio je danas za Jutarnji dnevnik Radio televizije Srbije zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Kancelarija Vojvodine u Briselu zavisi od Vlade Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je danas da se ne zna tačan datum otvaranja Kancelarije Vojvodine u sedištu EU u Briselu, jer za to još nije dobijena saglasnost Vlade Srbije, kako je to predviđeno propisima, prenosi RTV.
Izjave | Utorak, 22. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Nema razloga da menjamo svoja dva člana vlade

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine zadovoljna je radom dvojice svojih predstavnika u pokrajinskoj vladi i ostaje pri stavu da oni nastave rad i u novom "redukovanom" sastavu kabineta predsednika Bojana Pajtića, izjavila je danas Tanjugu portparolka LSV Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook