Marton: Dačić priča o BiH, ali ne o zločinima počinjenim u ime Velike Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 02. 2019. | Komentara: 0

Marton: Dačić priča o BiH, ali ne o zločinima počinjenim u ime Velike Srbije

- Ova, ali i ranije Dačićeve izjave, ne doprinose dobrim odnosima u regionu. Nažalost, retko kada smo od Ivice Dačića mogli da čujemo da je javno progovorio o zločinima koji su devedesetih godina počinjeni u ime Velike Srbije", kazao je za Vijesti.ba portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton komentarišući izjave Ivice Dačića o BiH i Kosovu kao regrutnim centrima terorista.

LSV
 
Marton dodaje da ministar Dačić zna da je bilo ratnih zločina, ali po njemu je bolje tu istinu staviti pod tepih.

- Sa druge strane, ministar Dačić voli da govori o nekakvom islamskom ekstremizmu u BiH. Taj ekstremizam retko ko vidi, i jasno je da koristi za skretanje pažnje - smatra Marton.

Dodaje kako Dačićeve izjave ne idu zajedno s idejama koje Dačić, navodno predstavlja.

- Interesantno je da je Ivica Dačić deklarisani levičar. Nisam baš siguran da nacionalizam, koji on često ispoljava, ide zajedno sa idejama demokratske levice - napominje Marton.

On ističe kako je Dačić, ipak, bio portparol Slobodana Miloševića.

- Očigledno sve to ima snažan uticaj na političku orijentaciju ministra spoljašnjih poslova Vlade Srbije - zaključio je Aleksandar Marton za Vijesti.ba.

 (SzILSV, 26.02.2019)




Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.
Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook